Imali sreće

Osim: Ždrijeb je dobar kakav je mogao biti

U svom drugom izlazu u Europu u dva uzastopna ljeta mostarski Velež nastupit će u drugom kolu kvalifikacija za Konferencijsku ligu
Sport / Nogomet | 16. 06. 2022. u 08:25

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Velež je zahvaljujući osvajanju Kupa BiH izravno u drugom kolu, a tamo će ih čekati bolji iz susreta prvog kola gdje se sastaju armenski Alaškert i malteški Hamrun Spartans.
 
S obzirom da im je prijetilo da im zapadne CSKA iz Sofije, FCSB iz Rumunjske ili Hapoel Beer-Sheva iz Izraela, Rođeni mogu biti zadovoljni.
 
"Realno, zapao nas je najslabiji protivnik, jer da smo dobili CSKA, FCSB ili, ne daj Bože, Izraelce, s kojima sam nekako često igrao, sve su to ekipe bogatije i s puno većim rejtingom", komentirao je ždrijeb trener Amar Osim, koji očito vjeruje kako će se do drugog kola probiti Alaškert.
 
"Godinama su prvaci Armenije i zahvaljujući tome skupljali su koeficijent te izborili grupnu fazu Konferencijske lige. Prošle sezone igrali su 0:0 s Glasgow Rangersima, istom ekipom koja je došla do finala Europa lige. To jeste mala država, relativno mala, za naše pojmove siromašna, ali ako nije dovoljno to i što su nam reprezentaciji 'spucali' četiri komada da shvatimo kako ljudi više ulažu od nas, onda ne znam što je dovoljno", dodao je.
 
 
Osim se osvrnuo i na mogućnost da Veleža zapadne malteška ekipa Hamrun Spartans.
 
"Maltežani su znali iznenaditi, uostalom izbacili su i jednog Hajduka. Koeficijent najbolje pokazuje gdje je netko, a gdje smo mi".
Kopirati
Drag cursor here to close