Armencima malo gol prednosti

Velež će ipak na Maltu

Pomalo neočekivano, Hamrun Spartansi su eliminirali Alashkert iz Armenije pa će u drugom pretkolu Konferencijske lige igrati protiv Veleža. Armenci su stigli na Maltu sa golom prednosti iz prve utakmice, ali su u revanšu doživjeli težak poraz.
Sport / Nogomet | 15. 07. 2022. u 01:15 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Pomalo neočekivano, Hamrun Spartansi su eliminirali Alashkert iz Armenije pa će u drugom pretkolu Konferencijske lige igrati protiv Veleža. Armenci su stigli na Maltu sa golom prednosti iz prve utakmice, ali su u revanšu doživjeli težak poraz. Uvjerljiv 4:1, iako su do 55.minute imali dva gola prednosti. Yedigaryan je u 48.minuti postigao vodeći gol za goste, ali su se stvari na terenu počele mijenjati sedam minuta poslije.

Roko Prša, nekadašnji igrač Segeste, Rudeža, Intera iz Zaprešića, Fužinara i Aluminija, je vratio Spartanse u život. Sedam minuta poslije, Ognjen Bjeličić igrač iz Srbije je preokrenuo rezultat. Do kraja utakmice, Hamrun Spartansi su golovima Brazilca Jonnyja i Afrikanca Dodoa stigli do velike pobjede.

Hamrun Spartans su prošlu sezonu zaključi na trećem mjestu u prvenstvu Malte, vodio ih je Branko Nišević. I ova ekipa ima svoje Brazilce, igrače iz Afrike, ali i iz Srbije, Francuske, Engleske. Devet puta su nastupali na euro sceni i samo jednom su uspjeli proći, Ballymenu United u sezoni 1984/85. Ovosezonski izlazak na evropsku scenu je prvi nakon trideset godina. Evropu prošle godine nisu igrali. Zbog skandala o namještanju utakmica iz 2013. godine izbačeni su iz takmičenja, pa su morali čekati još godinu dana kako bi se pojavili na europskoj sceni.

Revanš utakmicu protiv Alashkerta su Spartansi počeli u sastavu: Bonello - Borg, Marcelina, Bjeličić - Corbalan, Prša, Guillaumier, Camenzuli - Jonny - Sukisa - Dodo.

Kopirati
Drag cursor here to close