Prva HNL

Osijek srušio Dinamo i preuzeo vrh

Nogometaši Osijeka nisu mogli poželjeti ljepšu proslavu 75. rođendana kluba. U derbiju 25. kola Prve HNL Osijek je na stadionu Gradski vrt pobijedio Dinamo sa 1-0 preuzevši vrh ljestvice.
Sport / Nogomet | 27. 02. 2022. u 23:27 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Pogodak odluke u derbiju između Osijeka i Dinama postigao je Antonio Mance u 78. minuti i to samo tri minute nakon što je ušao u igru.

Bio je to njegov drugi gol nakon što se početkom veljače vratio u Osijek. U prošlom kolu zabio je za pobjedu 3-2 protiv Istre 1961 u petoj minuti nadoknade, a sada je njegov pogodak odlučio i derbi.

Na tribinama stadiona Gradski vrt okupilo se oko 7.000 gledatelja. Ulaznice su bile rasprodane tri dana ranije, a sukladno važećim epidemiološkim mjerama u prodaji je bilo 40 posto kapaciteta svake tribine.

Dodajmo kako je Osijek u povodu 75- rođendana kluba nastupio u rođendanskom dresu koji je inspiriran dresovima s kraja 80-ih godina i s prepoznatljivim bijelo-plavim bojama.

Počelo je kako se i očekivalo, čvrsto i žustro na obje strane. Osijek je bio nešto bolji u otvaranju, no u prvih 20 minuta nije bilo većih uzbuđenja. Prvu izraženiju priliku imali su gosti u 20. minuti, Bočkaj je ubacio s lijeve strane, a Petković pucao glavom pored gola.

U 28. minuti iz daljine je pokušao Kleinheislera, ali je Livaković bio spreman.

U 39. minuti efektan pokušaj Miereza "škaricama" ipak nije bio dovoljno precizan. U prvih 45 minuta i jedni i drugi teško su dolazili do prilika, nitko nije želio previše riskirati.

Foto: GNK Dinamo / Detalj s utakmice Osijek - Dinamo 

Prva akcija vrijedna spomena u nastavku bila je u 57. minuti, Kleinheisler je pucao s dvadesetak metara, međutim nije bilo većih problema za Livakovića.

U 59. je pucao i Fiolić, ali pored gola, a u 67. minuti smo vidjeli novi pokušaj Kleinheslera sa 20-ak metara, ali pored gola.

Dinamo je imao odličnu priliku u 69. minuti, Oršić je pucao iz slobodnog udarca sa 20 metara, ali je Ivušić bio spreman, a na odbijenu loptu se spetljao Andrić.

U 78. minuti smo napokon vidjeli i pogodak. Samo tri minute nakon što je ušao, Mance je zabio za 1-0.

Borbeni Kleinheisler je osvojio loptu na rubu kaznenog prostora i asistirao Manceu u petercu. Osijekov napadač se odlično snašao pored Šutala i Theophilea i zabio za vodstvo domaćina.

Do kraja susret Dinamo je pokušavao izjednačiti, ali nije uspio, javlja HRT.

   
Standings provided by SofaScore LiveScore
 
Kopirati
Drag cursor here to close