Prva HNL

Rijeka svladala Hajduk na Poljudu

Nogometaši Rijeke slavili su sa 3-1 (2-0) na gostovanju kod splitskog Hajduka u jadranskom derbiju odigranom na Poljudu te preskočili Splićane na ljestvici.
Sport / Nogomet | 26. 02. 2022. u 21:04 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Vodeći pogodak za Rijeku postigao je Josip Drmić u 17. minuti. Na 2-0 prednost gostiju povećao je Haris Vučkić u 33. minuti.

Nadu Splićanima u preokret donio je Marko Livaja golom u 69. minuti. No, Anton Krešić je u 86. minuti pogodio za konačnih 3-1.

Rijeka je sa 49 bodova preskočila Hajduk na ljestvici i bodovno se izjednačila s drugoplasiranim Osijekom koji u nedjelju (18 sati) u Gradskom vrtu dočekuje vodeći Dinamo koji ima 50 bodova i utakmicu manje od od Osječana te dvije manje od Rijeke.

Valdas Dambrauskas je u svojoj 12. službenoj utakmici na trenerskoj klupi Hajduka doživio prvi poraz.

Nogometaši Rijeke još su jednom dokazali da su Hajdukova "crna mačka" i došli do pete pojede u posljednjih šest gostovanja na Poljudu.

Konačna statistika će pokazati stotpostotnu realizaciju Rijeke, čija su sva tri udarca prema okviru završila i u mreži, javlja HRT.

Riječkim junakom pokazao se 26-godišnji stoper Anton Krešić, asistent kod prvog i strijelac trećeg riječkog pogotka, koji je besprijekorno obavio i svoje obrambene zadatke.

   
Standings provided by SofaScore LiveScore
 
Kopirati
Drag cursor here to close