Veliko pojačanje

Caktaš novi igrač Osijeka

U strogoj tajnosti Caktaš je u petak prijepodne odradio liječnički pregled u Puli.
Sport / Nogomet | 21. 01. 2022. u 17:05 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Gotovo je! Mijo Caktaš novi je igrač Osijeka! Navijačima bijelo-plavih napokon može pasti kamen sa srca, dugo iščekivani potpis napokon su i dočekali. Čekao se samo taj posljednji korak, završni čin do službene potvrde velikog pojačanja, sigurno najzvučnijeg u Gradskom vrtu u dugo vremena. Ali opet iznenađenje je bilo potpuno, pišu Sportske novosti.

U strogoj tajnosti Caktaš je u petak prijepodne odradio liječnički pregled u Puli, čak ni igrači Osijeka nisu znali da će im se u roku od nekoliko sati netko priključiti, nakon čega se priključio ostatku momčadi na pripremama u Poreču gdje je staviti svoj potpis na ugovor sa bijelo-plavima. A potpisao je na tri i pol godine, sve do ljeta 2025.

Već do ručka bio je u novoj opremi i s novim brojem na leđima. Nosit će 11 kojeg nikada u karijeri prije nije imao. Klub je i prije službene potvrde na svojim društvenim mrežama zaintrigrao sve s kraćim video s dresom Osijeka na obali i natpisom "Zatišje pred buru", a upravo to je izazvao dolazak Mije Caktaša među Bijelo-plave.

 
 
 
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

Objavu dijeli NK Osijek (@nkosijek)

''Stigao sam i sada mi preostaje da se upoznam s novim suigračima iako ih dosta znam, s nekima sam čak i igrao'', kazao je Caktaš nakon što se priključio novim suigračima.

Došao je među bijelo-plave sedam mjeseci otkako se prvi puta pojavila mogućnost da karijeru nastavi u slavonskom prvoligašu. U ljeto prošle godine očito još nije bilo pravo vrijeme da se transfer dogodi, no želja iz Gradskog vrta nikada nije nestala. Kada je prije desetak dana raskinuo ugovor s Damacom bila je to prilika koju Nenad Bjelica nije želio propustiti.

''Interes je postojao prošlo ljeto, ali tada sam se odlučio ići drugim putem. Na kraju nas je opet put spojio i jedva čekam da se priključim ekipi na treninzima'', kazao je Caktaš

Naravno, konačna potvrda Caktaševa dolaska izazvala je pravu euforiju među navijačima Osijeka. Glas o kapitalnom pojačanju brzo se proširio i zapalio pristalice bijelo-plavih. Svjestan je toga i novi igrač u Gradskom vrtu.

''Drago mi je što me navijači Osijeka toliko cijene, samo im mogu reći da ću dati sve od sebe. HNL nikada nije bio zanimljiviji, čekaju nas velike utakmice i radujem se nastavku sezone'', poručio je Caktaš.

Osijek u nastavku sezone očekuje borba za dva trofeja, a ključni doprinos u šampionskim ambicijama trebao bi biti upravo Caktašev. Dugo vremena neki nogometaš u Gradskom vrtu nije dočekan s tolikim očekivanjima. S jako dobrim razlogom s obzirom na Caktašev ugled i golgeterski učinak.

''Bili smo stalno u kontaktu trener Bjelica i ja, možda je to u medijima malo drukčije prezentirano, ali je to istina. Moram reći da sam imao određenih zdravstvenih, rekao bih općih problema, ali je to sada iza mene i spreman sam za ono što me očekuje. Iza sebe imam polusezonu u Arabiji, ali osjetio sam ipak da s Osijekom mogu igrati na većem nivou, imamo se za što boriti i nadam se da ćemo u tome biti i uspješni''.

Nenad Bjelica razvukao je osmijeh na lice. Kako i ne bi? Nogometaša kojeg je mjesecima silno želio, kojeg je pokušao potpisati još ljetos, konačno je dio njegove momčadi. Ranije zakazani razgovor na kojem je trener bijelo-plavih trebao sumirati odrađeno na pripremama i najaviti proljeće svoje momčadi pretvorio se igrom slučaja u promociju novog pojačanja.

''S Mijom smo se dogovorili prije sedam-osam dana. Međutim, uvijek postoji liječnički pregled kojeg igrač mora proći. Isto tako ispriječila se i bolest zbog čega nije mogao pristupiti momčadi. Jako smo sretni da ju te s nama, želimo da nam pomogne u onome što želimo ostvariti'', kazao je Bjelica.

Kopirati
Drag cursor here to close