Liga prvaka

Kopenhagen napunio mrežu protivnika Zrinjskog, ispali Genk i Qarabag

Islandski prvak će već za osam dana gostovati u Mostaru. Pod Bijelim brijegom je na rasporedu prvi meč kvalifikacija za Europsku ligu, a uzvrat je 17. kolovoza na Islandu.
Sport / Nogomet | 02. 08. 2023. u 23:01 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Islandski prvak Breidablik, novi protivnik Zrinjskog u europskim utakmicama, u srijedu je u drugom pretkolu Lige prvaka poražen na gostovanju kod Kopenhagena s visokih 6:3 i s ukupnih 8:3 se oprostio od elitnog europskog natjecanja te put nastavlja kvalifikacijama za Europsku ligu.

Islanđani su meč u Kopenhagenu dobro otvorili. Svanthorsson je postigao gol u 9. minuti za vodstvo od 1:0, ali potom je za ovaj tim uslijedilo 12 minuta plesa u paklu.

Od 33. do 45. minute prvog dijela Kopenhagen je prvo pogotkom Goncalvesa poravnavo na 1:1, a zatim redom pogađaju Achouri (35.), Larsson (37.) i Oskarsson (45+1.) za uvjerljivu prednost domaćeg tima od 4:1 na poluvremenu.

Samo što je počelo drugo poluvrijeme Kopenhagen povećava prednost. Oskarsson zabija po drugi put za 5:1.

Drugi gol na meču islandski tim zabija u 51. minuti. Za 5:2 pogađa Steindorsson, ali samo četiri minute kasnije Oskarsson postiže hat-trick za ogromnih 6:2.

Breidablik je u 75. minuti uspio postići i treći gol. Gunnlaugsson je pogodio za 6:3 i to je bio konačan rezultat ovog meča.

Islandski prvak će već za osam dana gostovati u Mostaru. Pod Bijelim brijegom je na rasporedu prvi meč kvalifikacija za Europsku ligu, a uzvrat je 17. kolovoza na Islandu.

Poljski Rakow prošao je azerbajdžanski Qarabag u drugom pretkolu Lige prvaka i s ukupnih 4:3 prošao dalje.

Rakow je u prvoj utakmici slavio s 3:2, dok je u Azerbajdžanu bilo 1:1. Fran Tudor zabio je sjajan gol za svoj Rakow i tako mu pomogao da prođe dalje, a u trećem pretkolu ga čeka ciparski Aris.

Nakon penala Servette je iznenadio Genk, dok je Maccabi Haifa prošla Šerif nakon produžetaka slavivši 4:1.

Galatasaray se provukao protiv Žalgirisa, nakon prve utakmice gdje je završilo 2:2, turski velikan je u Istanbulu slavio minimalcem. Jedini gol postigao je Dries Mertens u 31. minuti.

Kopirati
Drag cursor here to close