Joan Laporta

Optužen predsjednik Barcelone

Ovaj skandal, nazvan "afera Negreira", mjesecima visi nad katalonskim klubom, koji negira bilo kakvu nepravdu.
Sport / Nogomet | 18. 10. 2023. u 14:49 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predsjednik španjolskog nogometnog prvaka Barcelone, Joan Laporta, optužen je danas u okviru istrage o navodnom davanju mita sucima, objavilo je tamošnje pravosuđe.

Laporta, koji je bio predsjednik kluba od 2003. do 2010. godine, do sada nije optužen za korupciju.

Barcelona i njezini bivši predsjednici Josep Maria Bartomeu i Sandro Rosell već su bili optuženi za korupciju u ovoj aferi u ožujku, kao i Jose Maria Enriquez Negreira, bivši visokorangirani španjolski sudac u središtu istrage, i njegov sin.

U svom izvještaju objavljenom danas, istražni sudac je objasnio da, prema njegovom mišljenju, s obzirom na ozbiljnost optužbi, slučaj ne može zastarjeti, prenosi francuska novinska agencija AFP.

Prema podacima tužilaštva, katalonski klub je Negreiriju od 2001. do 2018. platio ukupno više od 7,3 milijuna eura. Isplate su vršene preko firme Dasnil 95, koja je pripadala bivšem sucu, a suradnja je prekinuta kada je ovaj izgubio poziciju u španjolskoj arbitraži.

Ovaj skandal, nazvan "afera Negreira", mjesecima visi nad katalonskim klubom, koji negira bilo kakvu nepravdu.

Afera je krajem rujna dobila novu dimenziju nakon istrage o sjedištu Tehničkog komiteta arbitara (CTA), smještenom u prostorijama Španjolske nogometne federacije (RFEF) u Las Rozasu, u blizini Madrida.

Kopirati
Drag cursor here to close