Barcelonin predsjednik održao presicu

Laporta: Real Madrid, njima su najviše pomagali suci, oni nas žele uništiti

"U sve se uključio režimski klub koji nas je direktno pokušao sputati - Real Madrid. Radi se o ljudima kojima su suci najviše pomagali u povijesti nogometa i koji nas je pokušao uništiti. Ali neće ići", poručuje Laporta.
Sport / Nogomet | 17. 04. 2023. u 18:56 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Barcelonin predsjednik Joan Laporta održao je danas dugoočekivanu press konferenciju vezanu uz "slučaj Negreira".

Na njoj je oštro demantirao sve optužbe koje Barcelonu terete za podmićivanje sudaca, a onda otvoreno prozvao sve one koji su jedva dočekao da prozovu katalonski klub. Najoštrije riječi imao je, očekivano, prema Real Madridu koji je nazvao "režimskim klubom". Protiv katalonskog kluba vodi se istraga jer je Joseu Mariji Enriquezu Negreiri, bivšem dopredsjedniku tehničkog odbora sudaca, navodno isplaćeno oko 7.3 milijuna eura između 1994. i 2018. godine.

Iz kluba negiraju bilo kakve nepravilnosti, tvrdeći kako je Negreiri plaćeno za savjetničke usluge. Međutim, španjolski tužitelji stavili su pod lupu i Barcelonu i njezine bivše predsjednike Josepa Mariju Bartomeua i Sandra Rosella, ali i Negreira zbog sumnje u korupciju.

"Naše je pravo tražiti novčanu naknadu zbog klevete, a svota će biti astronomska. Kampanja protiv nas je krenula onog trenutka kada smo odbili CVC (američki investicijski fond). Slučajno? Ne bih rekao. Stalno se priča da smo plaćali Joseu Negreiru. To nije točno. Plaćali smo njegovom sinu koji je vlasnik tvrtke. Cijela priča s Negreirom nema veze s ovom upravom Barcelone, ali smo svejedno izloženi grotesknim napadima i kleveti. Ovdje sam kako bih javnosti objasnio o čemu se zapravo radi. Barcelona je oduvijek bila primjer moralnosti i sportskog duha", rekao je Laporta.

"Tužiteljstvo nam je potvrdilo da nema dokaza da smo potplaćivali suce, kao i porezna uprava. Utvrđeno je da uplate na račun Negreirine tvrtke nisu mogle utjecati na suđenje. Dakle, nisu mogli dokazati da smo potplaćivali suce jer to nismo ni radili. Barcelona ima u posjedu 629 pisanih izvještaja sudačkih analiza koje je provela Negreirina tvrtka, kao i ukupno 43 videa o toj temi. Svi dokazi postoje i ovdje su iako mediji tvrde da su uništeni. Naša temeljita istraga pokazala je da nema elemenata krivičnog djela, korupcije ili kršenja pravilnika poslovanja. A sada treba pustiti institucije da rade svoj posao, sud i tužiteljstvo. Želimo da se Barcelona oslobodi optužbi za krivična djela. Svi su nevini dok se ne dokaže suprotno, a nas je javnost osudila od prvog dana. Ugrožen je naš ugled, ugled španjolskog nogometa i sudija, a sve zahvaljujući medijskoj kampanji koja se vodi protiv nas."

Onda je posebno uperio prst prema Realu.

"U sve se uključio režimski klub koji nas je direktno pokušao sputati - Real Madrid. Radi se o ljudima kojima su suci najviše pomagali u povijesti nogometa i koji nas je pokušao uništiti. Ali neće ići. U 70 godina Sudačkog odbora skoro svaki predsjednik je bio njihov bivši član. Komično je da Real ima obraza tvrditi da su oštećeni od strane sudaca", poručio je, između ostaloga, Laporta.

Kopirati
Drag cursor here to close