Važna pobjeda za Tudora

Olympique Marseille silovit na startu

Pobjeda super važna za smirivanje situacije na Velodromeu nakon posljednjih dešavanja od dolaska Igora Tudora.
Sport / Nogomet | 07. 08. 2022. u 23:45 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Sa sedam utakmica odigranih u nedelju, kompletirano je prvo kolo Ligue 1. Olympiqu Marseille je na svom terenu deklasirao Reims 4:1. Pobjeda super važna za smirivanje situacije na Velodromeu nakon posljednjih dešavanja od dolaska Igora Tudora.

Za prvi pogodak domaće momčadi pobrinuo se stoper Reimsa Belgijac Wout Faes koji je u 13. minuti potezom rasnog strijelca uklizao na jedan ubačaj s desne strane i zakucao loptu u mrežu pokraj nemoćnog vratara Patricka Pentza.

Na drugi pogodak je Tudorova momčad čekala do posljednjih sekundi prvog dijela, kad je u drugoj minuti sučevog dodatka Portugalac Nuno Tavares dobio loptu na lijevom krilu, sjurio se prema sredini i potom s ruba kaznenog prostora pogodio donji lijevi kut.

Na potvrdu pobjede Marseillea čekali smo do 75. minute, kad je snalažljivi Kolumbijac Luis Suarez, koji je u igru ušao u 62. minuti, nakon jednog flipera u kaznenom prostoru iz drugog pokušaja uspio poslati neobranjiv udarac za vratara Reimsa i donijeti domaćima prednost od 3:0.

Gosti su u 84. minuti uspjeli doći do utješnog pogotka, a strijelac je bio Folarin Balogun. Konačnih 4:1 svojim je drugim pogotkom postavio Luis Suarez u posljednjoj minuti sučevog dodatka.

Lille je na svom terenu savladao povratnika u društvo najbolji, nekada kultni klub Auxerre istim rezultatom. Do kraja prvog poluvremena, domaći sastav je imao velikih 3:0. Strijelci su bili redom Benjamin Andre, Jonathan David dva puta. U drugom dijelu Akim Zedadka je povisio na 4:0, dok je četiri minute poslije Gaetan Charbonier postavio konačan rezultat.

Prednost od 3:0 imao je i Lens protiv Bresta, francuski napadač Florian Sotoca je bio u centru pažnje, mogao je zabiti i četvrti gol ali nije iskoristio jedanesterac. Gosti su to zamalo kaznili u završnih 25 minuta, golovima Harisa Belkeble (66) i Romaina Del Castilla (82), koji je iz drugog pokušaja ipak realizirao
jedanesterac, ali je ostalo 3:2.

S 3:2 je slavio i Montpellier protiv Troyesa. Prva četiri pogotka pala su u prvih 17 minuta utakmice, a Troyes je dvaput stizao prednost domaće momčadi. Za Montpellier su pogađali Saint-Luce (3) i Savanier (15), a za goste Tardieu (12-11m) i Balde (17). Pobjedu Montpellieru donio je Savanier (81) svojim drugim pogotkom.

Toulouse - Nice 1:1
Angers - Nantes 0:0
Lens - Brest 3:2
Lille - Auxerre 4:1
Montpellier - Troyes 3:2
Marseille - Reims 4:1
Rennes - Lorient 0:1

 

Kopirati
Drag cursor here to close