Ligue 1

Lyon pobjedom otvorio novu sezonu prvenstva Francuske

Nogometaši Lyona ugostili su Ajaccio u prvoj utakmici nove sezone francuskog prvenstva i slavili s 2-1.
Sport / Nogomet | 05. 08. 2022. u 23:30 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Lyon je poveo u 12. minuti, kad je lijepu akciju i asistenciju povratnika Alexandrea Lacazettea u pogodak pretvorio Brazilac Tete.

U 21. minuti već je bilo 2-0 za domaću momčad. Tete je srušen u kaznenom prostoru pa je sudac Bastien pokazao na bijelu točku. Lacazette je uzeo loptu i mirno realizirao kazneni udarac.

Gosti su u 27. minuti dobili priliku za povratak u utakmicu, kad je neoprezni vratar Lyona Anthony Lopes silovito naletio na El Idrissyja na rubu kaznenog prostora. Glavni sudac je bez previše ustručavanja Lopesu pokazao crveni karton i dosudio jedanaesterac za Ajaccio. U 31. minuti je Thomas Mangani konačno izveo taj udarac i smanjio zaostatak gostiju.

No, Ajaccio je igrača više imao samo do kraja prvog poluvremena jer je Romain Hamouma u razmaku od 15 minuta zaradio dva žuta kartona.

U drugom poluvremenu nijedna momčad nije uspjela promijeniti rezultat pa je Lyon u novo prvenstvo krenuo s tri boda, dok će povratnik Ajaccio na prve bodove morati čekati barem do drugog kola u kojem će na Korzici ugostiti Lens, javlja HRT.

U subotu će biti odigrane samo dvije utakmice prvog kola francuskog prvenstva: Strasbourg - Monaco (17 sati) i Clermont - PSG (21.00).

U nedjelju će biti odigrano preostalih sedam dvoboja: Toulouse - Nice (13 sati), Angers - Nantes, Lens - Brest, Lille - Auxerre, Montpellier - Troyes (15.00), Rennes - Lorient (17.05) i Marseille - Reims (20.45).

Kopirati
Drag cursor here to close