Sergej W

Okružni sudija rekao 14 godina: Osuđen napadač na autobus Borussije Dortmund

Napad se dogodio 11. travnja 2017. za vrijeme dok se autobus s igračima Borussije kretao iz klupskog hotela „l’Arrivée“ prema stadionu. Eksplodirale su tri ubojite naprave, a najgore je prošao Marc Bartra, kojem je ozlijeđena ruka.
Sport / Nogomet | 27. 11. 2018. u 14:47 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Bombaš Sergej W. (29), terorist koji je eksplozivnim napravama kućne izrade napao autobus nogometaša Borussije Dortmund, osuđen je danas na četrnaest godina zatvora.

Presuda je donesena 595 dana nakon terorističkog napada u kojem su ozlijeđeni neki igrači Borussije, kao i jedan policajac iz pratnje.

Optužnica je glasila na pokušaj ubojstva 28 osoba, izazivanjem eksplozije.

Napad se dogodio 11. travnja 2017. za vrijeme dok se autobus s igračima Borussije kretao iz klupskog hotela „l’Arrivée“ prema stadionu. Eksplodirale su tri ubojite naprave, a najgore je prošao Marc Bartra, kojem je ozlijeđena ruka. Nogometaš je morao na operaciju, a jedan od policajaca iz pratnje zbog posljedica traume izazvane eksplozijom kasnije više nije mogao nastaviti svoju službu.

Ovaj proces protiv Sergeja W započeo je u prosincu 2017. i imao je ukupno 30 sudskih rasprava u dokaznom postupku. Državni odvjetnik Carsten Dombert zahtijevao je doživotni zatvor za opasnog bombaša.

Kopirati
Drag cursor here to close