Tako kažu pljačkaši

Lopovi su odradili mnoge, ali ne i Messijevu kuću

Vođa albansko-kosovske bande, koji je trenutno u bijegu od vlasti, također je otkrio kako nije htio pristati na određene pljačke. Jedna od tih bila je i ona kada je trebao pasti dom Lionela Messija.
Sport / Nogomet | 06. 11. 2023. u 18:07 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Sada je to već postalo sasvim normalno. Kriminal je u svijetu iz godine u godinu u porastu, žrtve su različite, ali nekako posebna meta znaju biti slavni i poznati nogometaši, njihove obitelji. Među posljednjima kako to izgleda na svojoj koži je osjetio Sergio Ramos i njegova obitelj.

U sadašnjim vremenima, sasvim je normalno da kriminalci i pljačkaši na kraju ispričaju svoja iskustva, objasne načine koga su to i kako pljačkali. Tako je u razgovoru za španjolski "El Español" jedan od kriminalaca, koji je još uvijek u bijegu, otkrio je način na koji je njegova banda operirala godinama. Prva tema razgovora bili su incidenti u domovima Karima Benzeme, Cristiana Ronalda i Johana Cruyffa.

"Opljačkali smo Benzemu jednom prilikom kada nas nije uhvatio, rekao je Alberto (ime kojim se pljačkaš služio u podcastu). Također smo pokušali krađu u Cristianovoj kući na Madeiri, ali plijen nije bio primamljiv.

Kriminalci su 2012. godine naciljali i Cruyffovu kuću, iako su isprva ušli u njegovu rezidenciju ne znajući da je upravo njegova. Međutim, kad su ušli, primijetili su fotografije legende na kojima je, među ostalima, i Dennis Bergkamp. Iz njegove kuće tada su uspjeli ukrasti dragocjenosti u iznosu od oko 20.000 eura.

Vođa albansko-kosovske bande, koji je trenutno u bijegu od vlasti, također je otkrio kako nije htio pristati na određene pljačke. Jedna od tih bila je i ona kada je trebao pasti dom Lionela Messija, ali to se u konačnici nije dogodilo, iako su prema pljačkaševim riječima imali dobru priliku.

"Nekoliko sam puta zaustavio ljude koji su htjeli opljačkati Messijevu kuću, ali ne mogu zaustaviti sve... Ovaj put sam mogao i jako sam ponosan na to."

Također je priznao da su mogli provaliti u kuću Messijevih roditelja.

"Ne tako davno, prije gotovo godinu dana spremala se i pljačka njegovih roditelja. Messi je u tom trenutku bio u Parizu. Otišao pogledati čitavu situaciju jer ga jako dobro poznajem, i jako dobro poznajem to područje, i nisam to htio, iz poštovanja prema Messiju, nisam to učinio jer mi je stalo do njega, i točka."

Alberto, kako ga zovu, navodno zapovijeda s više od 100 ljudi koji ovise o njemu ili traže njegovo dopuštenje i informacije kako bi izvršili određene krađe.

Kopirati
Drag cursor here to close