NS BiH

Odgođen ždrijeb nogometne Premijer lige BiH

Novi termin ždrijeba Premijer lige BiH bit će naknadno utvrđen.
Sport / Nogomet | 19. 06. 2018. u 20:43 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Izvršni odbor Nogometnog savez BiH je donio odluku o odgađanju ždrijeba Premijer lige Bosne i Hercegovine za sljedeću natjecateljsku sezonu, koji je bio zakazan za srijedu u 12.00 sati.

Razlog za to je zahtjev FK ''Borac'' Banja Luka za izvanredno preispitivanje odluke Drugostupanjske komisije za licenciranje klubova NSBiH od 29. svibnja, a koji je Izvršnom odboru NSBiH dostavljen danas, dva sata prije početka sjednice, priopćeno je iz krovne kuće bh. nogometa.

''Kao što je poznato, potvrđena je odluka Prvostupanjske komisije za licenciranje klubova NSBiH o odbijanju izdavanja licence ovom klubu za sudjelovanje u Premijer ligi BiH u natjecateljskoj sezoni 2018/2019. zbog neispunjavanja uvjeta iz financijskog kriterija iz Pravilnika o licenciranju klubova. FK "Borac" Banja Luka je u danas dostavljenom zahtjevu naveo da je naknadno izvršio sve financijske obaveze zbog kojih nije dobio licencu za natjecanje  u Premijer ligi BiH'', navodi se u priopćenju Nogometnog saveza BiH.

Članovi Izvršnog odbora NSBiH iz Fudbalskog saveza Republike Srpske predložili su da se zahtjev FK "Borac" Banja Luka naknadno uvrsti u dnevni red današnje sjednice.

Međutim, i pored uvažavanja stava članova IO NSBiH iz FSRS, prijedlog nije mogao biti prihvaćen zbog činjenice da Izvršni odbor NSBiH u formalno-pravnom smislu nema statutarnu nadležnost za rješavanje predmeta u postupku licenciranja klubova.

Zaključeno je da se zahtjev FK "Borac" Banja Luka hitno dostavi na tumačenje UEFA-inom Odjelu za licenciranje klubova.

Novi termin ždrijeba Premijer lige BiH bit će naknadno utvrđen.  

Kopirati
Drag cursor here to close