Novi sustav natjecanja

Premijer liga BiH igrat će se trokružno, broj stranaca smanjen na četiri

Nakon što svih 12 klubova odigraju kod kuće i u gostima, što je ukupno 22 kola, odigrat će se treći krug koji će biti ždrijeban Bergerovim tablicama.
Sport / Nogomet | 19. 06. 2018. u 16:53 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Premijer liga BiH od sljedeće sezone igrat će se u trokružnom sustavu, a broj stranih igrača u zapisniku s dosadašnjih šest smanjen je na četiri, odlučeno je na sjednici Izvršng odbora Nogometnog saveza BiH održanoj u utorak.

Nakon što svih 12 klubova odigraju kod kuće i u gostima, što je ukupno 22 kola, odigrat će se treći krug koji će biti ždrijeban Bergerovim tablicama, tako da će Premijer liga BiH u sezoni 2018./2019. imati 33 kola.

Podsjećamo, prošle dvije sezone natjecanje se igralo u dva dijela: ligaški koji je imao 22 kola nakon čega se prvenstvo dijelilo na Ligu za prvaka i Ligu za ostanak te je ukupno imalo 32 kola.

Iako su svi klubovi, osim Mladosti iz Doboj-Kaknja, tražili da broj stranaca ostane šest, IO NS BiH potvrdio je ranije donesenu odluku o smanjenju broja stranaca na četiri.

Ždrijeb parova Premijer lige BiH bit će obavljen u srijedu u 12:00 sati. U bubnju će se naći Čelik, GOŠK, Krupa, Mladost, Radnik, Sarajevo, Sloboda, Tuzla City (Sloga Simin Han), Široki Brijeg, Zrinjski i Željezničar te ''predstavnik Nogometnog saveza Republike Srpske'' s obzirom da Zvijezda 09 čeka odluku Drugostupanjskog povjerenstva o izdavanju licencije za nastup u Premijer ligi.

Ukoliko Zvijezda 09 iz Etno sela Stanišići ne dobije licenciju, u Premijer ligi BiH trebao bi ostati banjalučki Borac.

Također, IO NS BiH odlučio je da će Slaven Musa naslijediti Tonija Karačića na klupi juniorske reprezentacije BiH. 

Kopirati
Drag cursor here to close