Borilački sportovi

Od Ibre do Sergia Ramosa preko Balotellija: Svi nogometaški koji su u borilačkim sportovima

Bivši švedski napadač već se na početku karijere isticao svojom elastičnošću i akrobatskim sposobnostima, izrazito neobičnim za njegovu veličinu. Zlatanova tajna? Taekwondoom se bavi odmalena, a prvi crni pojas nosi sa 17 godina.
Sport / Nogomet | 07. 12. 2023. u 11:30 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Kickboxing, taekwondo, judo, boks, mma: borilački sportovi fasciniraju nogometaše. Ima onih koji ih gledaju na TV-u, a mnogi su ih odlučili prakticirati kako bi razvili nove vještine.

Zlatan Ibrahimović

Bivši švedski napadač već se na početku karijere isticao svojom elastičnošću i akrobatskim sposobnostima, izrazito neobičnim za njegovu veličinu. Zlatanova tajna? Taekwondoom se bavi odmalena, a prvi crni pojas nosi sa 17 godina. Golovi postignuti udarcima iznad glave i uvijanjem, prirodna su posljedica onoga što je naučio tijekom godina. A tu je i neki poseban susret: sa zvijezdom UFC-a Khamzatom Chimaevom, Čečenom koji je odrastao u Švedskoj.

Chris Smalling

Prije nego što se probio u svijet nogometa, branič Rome bio je prvak u judu, osvajajući nacionalne naslove kad je bio nešto više od djeteta. S 15 godina odlučio se posvetiti isključivo nogometu. Tijekom njegovog vremena u Manchester Unitedu, postala je poznata fotografija koja ga prikazuje u njegovoj staroj teretani, s namjerom da trenira sa svojim učiteljima iz djetinjstva, piše La Gazzetta dello Sport.

Mario Balotelli

Giorgio Petrosyan, prvak u kickboxingu, godinama je prijatelj "Supermarija". Dok je napadač igrao za Liverpool, kritizirali su ga zbog videa koji je snimio zajedno s Giorgiom, dok su glumili svađu tijekom putovanja vlakom. "Trenirali smo s vremena na vrijeme zajedno – rekao je Petrosyan u intervjuu za Gazzettu. Mario se dobro snalazi, ima sjajnu tjelesnu građu i dobar nogomet, zna jako udariti."

Wayne Rooney

Wayne i boks, ljubavna priča koja traje desetljećima. Bivši kapetan engleske reprezentacije boks je otkrio još kao dječak, izmjenjujući treninge s loptom i one... s vrećom. Često fotografiran u Las Vegasu kako bi gledao neke mečeve uživo, 2015. proslavio je oponašajući boksački meč nakon postignutog pogotka protiv Tottenhama.

Paul Pogba

Kad je United potrošio 100 milijuna da Juvi otme Pogbu, netko je u Manchesteru podigao uzbunu: "Malo je lagan za Premier League. Jeste li sigurni da će proći tako dobro kao u Italiji?". Mirror se pobrinuo za gašenje polemike objavivši video snimke na kojima Paul, zaljubljenik u kickboxing, trenira sa svojim trenerom. Snaga, elegancija i brzina: "Pogba udara snažno", komentirali su u Engleskoj.

Cristiano Ronaldo

"Nogomet na TV-u? Više volim gledati boks, kojim sam se bavio dok sam bio u Unitedu." Bivši napadač Crvenih vragova, Real Madrida i Juventusa nikada nije skrivao svoju strast prema boksu: "Više volim timske sportove, ne volim se natjecati sam. Nogometašu je pak važan boks. Izoštriš osjetila, naučiš pokretati tijelo." I ako tako kaže CR7, koji se među svojim prijateljima može pohvaliti i Conorom McGregorom i Khabibom Nurmagomedovim...

Sergio Ramos

S gotovo 38 godina, bivši kapetan Real Madrida i dalje igra i zabavlja se kao klinac. Baš poput Ibre i Cristiana Ronalda, Ramos svoje uspjehe na terenu duguje profesionalizmu i predanosti koji ga odlikuju. Nije slučajno da branič Seville odabire trenirati s vrećom i rukavicama kako bi održao formu. Prošle godine otvorio je teretanu u Madridu, u koju je pozvao španjolskog prvaka Jonathana Maravillu.

Kopirati
Drag cursor here to close