Novim pogotkom srušio rekord

Bellingham srušio nestvaran rekord Ronalda i Di Stefana

Englez nastavlja iznenađivati sjajnim startom s Real Madridom, pogotovo kada su u pitanju golovi.
Sport / Nogomet | 27. 11. 2023. u 09:49 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Jude Bellingham se nestvarno uklopio u Real Madrid. Englez koji izgleda sve bolje i bolje u bijelom, pridonijevši golu i asistenciji u 3-0 porazu Real Madrida od Cadiza na Estadio Nuevo Mirandilla.

Koliko god njegov golgeterski start s Kraljevima bio nevjerojatan, zapanjuje da je prema podacima Alexisa Martina Tamaya, Bellingham nadmašio najbolji golgeterski start u povijesti Real Madrida u odigranih prvih 15 službenih utakmica.

Bellingham je u tom razdoblju zabio 14 golova, nadmašivši 13 golova koliko su Cristiano Ronaldo, Alfredo Di Stefano i Pruden Sanchez zabili u svojih prvih 15 službenih utakmica za Kraljeve, što je još impresivnije s obzirom da je Englez veznjak, a ostali su napadači.

Bellingham, koji je došao iz Borussije Dortmund za oko 103 milijuna eura, najbolji je strijelac momčadi u svim natjecanjima sa 14 golova, dvostruko više od najbližeg pratitelja Rodryga koji ima sedam, prenosi Sportklub.

S 11 golova u LaLigi, Bellingham također vodi borbu za Pichichi trofej nad Francuzom Antoineom Griezmannom iz Atletico Madrida, koji trenutno ima devet.

Kopirati
Drag cursor here to close