Stroge mjere nadzora

Obrat u priči oko zatočenih Bad Blue Boysa

Grčke vlasti još uvijek vode istragu o ubojstvu navijača Michalisa Katsourisa, koje se dogodilo prije 25 dana tijekom sukoba navijača Dinama i grčkih klubova Panathinaikos i AEK kod stadiona AEK-a.
Sport / Nogomet | 03. 09. 2023. u 08:16 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Vasilis Noulezas, grčki odvjetnik koji brani trojicu hrvatskih navijača, izjavio je za grčke medije da će idućih dana biti podneseni zahtjevi za uvjetno puštanje hrvatskih navijača iz pritvora uz stroge mjere nadzora, plaćanje jamčevine ili obvezu redovitog javljanja u policiju.

"Iznajmit će stan u Grčkoj, kako bi ovdje imali stalno prebivalište", rekao je.

"Nisam dogovarao nerede"

Grčke vlasti još uvijek vode istragu o ubojstvu navijača Michalisa Katsourisa, koje se dogodilo prije 25 dana tijekom sukoba navijača Dinama i grčkih klubova Panathinaikos i AEK kod stadiona AEK-a.

Tamošnji mediji podsjećaju kako Hrvati i dalje tvrde kako su u Grčku došli s prijateljima, bez noževa i drugog oružja, kako bi gledali trening svoje momčadi.

"Ja samo volim sport, nisam dogovarao nerede. Došao sam u Atenu s prijateljima. Nisam znao da će doći toliko navijača. Sigurno je bilo 70 ljudi. Pokušavao sam pobjeći s mjesta događaja, ne znam tko je to organizirao. Studiram i trebao bih diplomirati u rujnu. Majka mi je umrla prije sedam godina, a otac je u zatvoru. Živim s mlađom sestrom. Prije mjesec dana mi je umro djed", prenosi Newsbomb izjavu 23-godišnjeg Hrvata J.L.

Kronologija događanja

Krv pronađena na mjestu gdje su se dogodili incidenti nakon sukoba navijača u Novoj Philadelphiji pripada ubijenom Katsourisu, potvrđeno je policijskim očevidom. Sada se može utvrditi ne samo gdje je 29-godišnji navijač AEK-a izboden, već i put kojim se kretao dok se nije srušio.

Video: AEK vs BBB - OPAP Arena cameras

Grčki portal Newsbomb pokušao je uz pomoć dva mladića iz Mege složiti kronologiju događanja kobne noći.

"Bio sam pokraj njega, vidio sam da je pogođen", izjavio je George, prijatelj Katsourisa.

"Bila je to noć kaosa, odveli su nas u lov", rekao je Yiannis, također prijatelj preminulog navijača.

Bili su vrlo blizu stradalog navijača i vidjeli su krvavi napad vlastitim očima, tvrdi Newsbomb.

Napadač nosio kapuljaču

Kako su ispričali, 29-godišnji Michalis nakon uboda počinje sav u krvi trčati prema mostu i tribini nekoliko metara od mjesta gdje je napadnut. Prolazio je pritom pokraj kafića, a krv s njegova tijela je kapala po tlu. Ispred grafita je već iscrpljen, skida kacigu i kreće prema mostu. Nekoliko sekundi kasnije njegovo tijelo više ne može izdržati.

Newsbomb prenosi i izjavu Aristidesa, navijača AEK-a, koji je opisao ubojstvo 29-godišnjaka.

Njega je sigurnosna kamera uhvatila kako trči uz Michalisa, a tvrdi da je u blizini vidio najmanje četiri osobe prekrivenih lica, kako ih tuku palicama i toljagama.

Prema riječima ključnog svjedoka, jedan od četvorice, koji su nosili obilježja Dinama, ubo je nožem u ruku Michalisa Katsourisa. Nije mogao prepoznati navijača jer je nosio kapuljaču. Tvrdi da je i sam zadobio udarac palicom po glavi. Slomili su mu ruku i nogu. U isto vrijeme pokraj njih je pala baklja, što je zaustavilo navijače iz Zagreba, pa su on i Michalis nastavili bježati i osloboditi se, tvrdi Aristides.

Grčki mediji pišu kako svjedočenje potvrđuje riječi odvjetnika Katsourisa Christosa Mavromatisa koji je prethodno ustvrdio da je smrtonosni ubod prethodio potjeri koja je prikazana na snimci. I to objašnjava crvenu stazu od Michalisove krvi.

Kopirati
Drag cursor here to close