Predsjednik RH

Milanović o Boysima: 18 mjeseci u ćuzi? Pa toliko nije trajao ni vojni rok u SFRJ

"Ajde probajte u Hrvatskoj donijeti takav zakon i opravdati borbom protiv huligana. To su barabe koje treba suzbiti".
Vijesti / Flash | 01. 09. 2023. u 17:01 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predsjednik Republike Hrvatske i vrhovni zapovjednik Oružanih snaga Zoran Milanović sudjelovao je u Požegi na svečanoj prisezi 39. naraštaja ročnih vojnika na dragovoljnom vojnom osposobljavanju.

Govoreći o izborima, rekao je da se nada da će se držati toga da izbori budu svake četiri godine. O održavanju parlamentarnih i europarlamentarnih izbora na isti dan kaže: "Bože sačuvaj, nikako."

"Nadam se da se neće raspustiti ranije, a kad se raspusti, uzak je prostor kad predsjednik donosi odluku", rekao je. "Nadam se da ćemo se opet držati toga da se ide na izbore svake četiri godine", rekao je Milanović.

Potom je odgovorio Plenkoviću.

"Nemam ja nikakve nesmislene teze. Mogu biti istinite ili neistinite, ali ne nesmislene", kazao je Milanović. "On to ne razumije sa svojih sto rečenica. Može prodavati maglu onima koji ne koriste mozak", prokomentirao je Plenkovićev komentar da predsjednik koristi besmislene teze, prenosi Index.hr.

O Boysima

"Ne možeš svaki put, možeš možda u HDZ-u, ali reći da ja radim štetu Hrvatskoj, da ja radim štetu Hrvatima u Grčkoj, netočno je, pokvareno je. Daj mi dokaze. Čime radim štetu? HDZ i Plenković kreteniziraju državu, ubijaju ljudima smisao za humor", nastavio je.

"Aristotel ne bi bolje to zamislio. Grliću mozak ne može biti konzistentan dvije sekunde. Da sam ja razljutio grčke suce. Ovo grčko je sjajno. Mada je vjerojatno neka razina suca mogla donijeti odluku da se ljudima da sitnih 18 mjeseci. Članica EU ima pritvor - to je ćuza. 18 mjeseci za obične huligane? Što se u tih 18 mjeseci mora dogoditi, drugovi i drugarice? Vojni rok u SFRJ nije trajao 18 mjeseci", istaknuo je.

"Ajde probajte u Hrvatskoj donijeti takav zakon i opravdati borbom protiv huligana. To su barabe koje treba suzbiti. Prošetajte se Zagrebom, vidjet ćete milijardu grafita kojima se bezobrazno uništava tuđa imovina. Ide li se u pritvor za to?" pita Milanović. Dodaje da huligani najprije štete sami sebi. "Time se bavite. To je nasilje prema imovini, uništena fasada i razbijen prozor."

"Pravosudni gangsteraj"

"Da se možda Grčku dovede u red? Ajde probajte u Hrvatskoj donijeti takav zakon i opravdati borbom protiv huligana. To su barabe koje treba suzbiti. Donjim gradom ćete vidjeti milijardu grafita kojima se bezobrazno uništava tuđa imovina. Mom susjedu, koji je uložio 150.000 eura u fasadu. Njemu je netko napisao ljubavnu poruku. Huligani su tipovi koji štete prvo sebi. Kad ga maknu s mamine kuhinje, da vidimo hoće li se to usuditi raditi", komentirao je.

"Naša diplomacija i vlada kinji i maltretira naše ljude, a ima ogromno srce za tuđe potrebe i zakone i mjere koje su anticivilizacijske, to je pravosudni gangsteraj, to je tema za razgovor. U EU se zabija nos u svačije dvorište. Idemo razgovarati o tome, 18 mjeseci pritvora. Prije početka procesa kojim se tek treba dokazati nečija krivnja 18 mjeseci držite ljude van slobode", istaknuo je Milanović.

Podsjetimo, 7. kolovoza došlo je do navijačkih nereda u Ateni između navijača zagrebačkog Dinama i atenskog AEK-a, a smrtno je stradao 29-godišnji navijač AEK-a.

Kopirati
Drag cursor here to close