Mostarski derbi

Obje ekipe bez važnih igrača, Zrinjski pod većim pritiskom

Po ustaljenoj tradiciji uoči subotnjeg mostarskog derbija pred novinare su zajedno izašli treneri Zrinjskog i Veleža, Sergej Jakirović i Feđa Dudić, te kapetani Nemanja Bilbija i Denis Zvonić.
Sport / Nogomet | 07. 05. 2021. u 12:12 S.B. | Bljesak.info
Zrinjski i Velež pozvali su u petak igrače i navijače na fair play

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Gradski derbi Zrinjskog i Veleža sam po sebi donosi tenzije, ali sada i dodatne, jer oba kluba drže pozicije koje ih vode u Europu. Unatoč velikoj važnosti utakmice, oba trenera "spuštaju loptu" ističičući kako se za derbi spremaju kao i za "svaku drugu utakmicu".

"Pripremamo se najnormalnije, ali naravno da tenzija mora biti i da očekujem dinamičnu i tešku utakmicu. Za nas ona predstavlja izazov, jer je Velež u dobrom momentu, gdje 15 utakmica u ligi nisu poraženi i to je velika stvar. Ali očekujem da sve zahtjeve koji su pred nama odradimo na najbolji način i da izvučemo dobar rezultat", kazao je trener Zrinjskog Sergej Jakirović na zajedničkoj konferenciji pred derbi.
 
Foto: Bljesak.info / Treneri Sergej Jakirović i Feđa Dudić
 
Jakirović za ovu utakmicu neće moći računati na Ivana Enina zbog kartona, te Govedarice, Ibaneza i Filipovića zbog ozljeda.
 
"Svjesni smo da smo blizu cilju, držimo bolju poziciju nego smo je imali na zimskoj pauzi i sve ćemo napraviti da je zadržimo i, ako je moguće, poboljšamo", dodao je trener Zrinjskog.
 
I trener Veleža Feđa Dudić istaknuo je kako se njegova ekipa sprema kao za bilo koju utakmicu.
 
"Postala nam je rutina da se ne opterećujemo veličinom utakmice, nego da budemo u svom nekom filmu, a to nam se dobrim vraća. Nije nas poremetio nesretno primljeni pogodak na Koševu u 94. minuti, sigurno bi 80 posto ekipa nakon toga potonulo, a mi smo se vratili s tri pobjede, što govori da imamo karakter", kaže Dudić te dodaje:
 
"Zrinjski je odlična ekipa, puna kvalitetnih pojedinaca. Odigrali smo dvije utakmice s njima ove sezone, ali ova ima najveći značaj. Bodovi puno znače svima, ali mislim da je na nama manji pritisak jer imamo tri boda više. Svaki rezultat osim poraza za nas je dobar. Naravno da idemo i na pobjedu, ali na njima je veći imperativ".
 
Feđa Dudić neće moći računati na Nemanju Anđušića te na Harisa Ovčinu.
 
Foto: Bljesak.info / Kapetani Nemanja Bilbija i Denis Zvonić
 
Zajedničkoj konferenciji za novinare prisustvovali su i kapetani obje ekipe, Nemanja Bilbija i Denis Zvonić, poručivši kako su obje ekipe svjesne značaja i jedva čekaju početak.
 
Utakmica se igra na stadionu Zrinjskog u subotu u 19.05 sati, uz TV prijenos na Arena Sport.

Kopirati
Drag cursor here to close