Ususret gradskom derbiju

Bekić uoči derbija: Pod pritiskom smo, ali na pritisak smo navikli

Prvi put nakon dugo vremena Zrinjski pred kraj sezone ime bodovni zaostatak za Veležom.
Sport / Nogomet | 06. 05. 2021. u 09:13 S.B. | Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Subotnji poraz u Širokom Brijegu (0:1) bio je drugi u ovoj godini, drugi na istom stadionu u ovoj sezoni, ali i deveti ukupno. Zrinjski toliko poraza nije imao još od 2013. kada je bio tek deveti.

Ipak, ovaj posljednji na Pecari teško je pao Plemićima, pogotovo što ga igrom nisu zaslužili. I sam trener Sergej Jakirović kazao je poslije kako je “izgubila bolja momčad”, a s time se slaže i branič Almir Bekić.

"Sigurno da nam teško pada svaki poraz, pogotovo ovakav kada vidite da ste bolji i kada imate puno prilika i sve to ne pretvorite u pogodak. Ali, to je nogomet, nepredvidiv sport i bolji uvijek ne pobijedi", kaže Bekić, prenose Sportske novosti.

Bio je to poraz koji je unazadio kampanju Zrinjskog u nastojanju da se domogne Europe. Time je još skuplji jer ga je ubilježio protiv izravnog konkurenta. Ako ostane bez Europe bit će to upravo zbog toga jer je gubio od izravnih konkurenata.

Naime, Plemići su ove sezone izgubili barem jednu utakmicu od ekipa s kojima se bore za naslov ili europske pozicije, a od nekih i dvaput. S druge strane, ekipe iz donjeg dijela ljestvice Zrinjski rješava bez većih problema.

"Teško je ocijeniti što je uzrok, ali sigurno da svaku utakmicu igramo na visokom nivou, ali u nekim utakmicama ne “uđe” ono što bi trebalo. Protiv Sarajeva smo bili statistički dominantni, a s druge strane oni su iz dva šuta na gol postigli izjednačujući pogodak. Slično je bilo i sa Širokim, bili smo bolji, a na kraju izgubili", dodaje Bekić.

Njegovu momčad u subotu čeka novi derbi, ovaj put protiv gradskog protivnika Veleža koji dolazi pod Bijeli brijeg u velikom naletu, jer već 15 prvenstvenih kola ne zna za poraz.

"Protiv Veleža će biti vrlo zahtjevna utakmica, protiv ekipe koja odavno nema poraza. Zadnji put su izgubili upravo protiv nas ovdje. Moramo biti pravi i dati sve od sebe da probamo pobijediti, ali neće biti lako. Svaki derbi po sebi je teška utakmica, tako će i sada biti sigurno".

Video: Zrinjski nanio Veležu posljednji poraz

Zrinjski je i uoči Širokog bio pod imperativom pobjede, no sada je on izraženiji. Rođeni imaju tri boda više ispred Plemića i eventualnom pobjedom bi praktično eliminirali Zrinjski iz utrke za treće mjesto, a ono garantira Europu.

"Svaka utakmica donosi pritisak i s tim se znamo nositi, jer kada igraš u velikom klubu pritisak je normalna stvar. Ni utakmica s Veležom neće biti ništa drugačija", zaključio je Almir Bekić za Sportske novosti.

Veležu fali Anđušić, Zrinjskom Enin

Zrinjski i Velež u međusobni ogled ulaze oslabljeni za vrlo važne igrače. Veležu će jako nedostajati Nemanja Anđušić, ali ni Zrinjskom ništa manje neće faliti Ivan Enin. Otkako je dobio pravo nastupa ruski veznjak propustio je samo jednu utakmicu, a ovo će mu biti druga.

"I nama i njima fale standardni igrači koji rade dobar posao na terenu, ali koga nema bez njega se može",ističe Bekić.

Kopirati
Drag cursor here to close