Gradski derbi

Velež: Pritisak nikada manji pred Mostarski derbi

Zrinjski je godinama svoje navijače navikao na trofeje, a nastup na europskoj sceni je nešto uobičajeno pa je i s tog aspekta nešto veći pritisak na Sergeju Jakiroviću i njegovim momcima.
Sport / Nogomet | 06. 05. 2021. u 07:45 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Da je kojim slučajem Zrinjski osvojio tri boda na Pecari, situacija oko borbe za Europu bila bi poprilično jasna. Ovako, pred novi Mostarski gradski derbi, sve je i dalje sve otvoreno.

Velež je imao tri boda u svojim rukama protiv Borca na par minuta do kraja, ali je na kraju osvojio samo jedan.

Međutim, bez obzira na razočaranost u redovima Rođenih, oni su još uvijek u dobroj situaciji. Imaju tri boda više od Zrinjskog, četiri od Širokog Brijega pa bi smo mogli reći da su u određenoj psihološkoj prednosti, a to nije nimalo nevažno kada znamo da slijedi – gradski derbi, piše Dnevni list.

Čak je gledajući iz toga kuta, Zrinjski pod većim pritiskom, jer u ovakvoj situaciji, niti jedna od tri ekipe koje su u igri za europski plasman, sebi ne smije dozvoliti luksuz od dva vezana negativna rezultata. Naravno, može, ali pitanje je što će ostali konkurenti napraviti i hoće li to iskoristiti?

Zrinjski je u prvenstvu nakon izgubljenih domaćih bodova protiv Tuzla Cityja uvezao pet utakmica bez poraza, ali u tom periodu je dva puta remizirao (Mladost, Sarajevo). Serija Veleža je puno duža, međutim i ekipa trenera Dudića je gledajući posljednjih pet utakmica dva puta remizirala.

Zrinjski je godinama svoje navijače navikao na trofeje, a nastup na europskoj sceni je nešto uobičajeno pa je i s tog aspekta nešto veći pritisak na Sergeju Jakiroviću i njegovim momcima.

Također, Velež nije ušao u sezonu s jasno naglašenim ciljem ‘da se u Europu mora’, ali se negdje u razmišljanjima trenera i igrača provukla činjenica da će probati nešto uraditi, odnosno da će se i oni nešto pitati. E sada je pitanje kako će se Velež snaći i kako će reagirati u novonastaloj situaciji? Jer realno, Zrinjski ima iskusniju ekipu.

Uz to, Dudić u derbiju ne može računati na Nemanju Anđušića i Harisa Ovčinu zbog kartona, ali su zato u sastav vraćaju također dva jako važna igrača.

Mehmed Ćosić i Samir Radovac. Da, imao je Velež i ranije problema s ozljedama, ali je nekako znao pronaći put do pobjede u derbijima kontra Sarajeva i Širokog Brijega. Prije svega velikom borbenošću, zalaganjem, nevjerojatnom voljom igrača.

Opet, ovo je derbi, položaj na tabeli, trenutačna forma, ne moraju biti nešto presudno. Uostalom sjetite se prošle sezone i dva susreta koja su riješena individualnim greškama, padom koncentracije – na jednoj i drugoj strani.

Još nešto. Velež nakon derbija do kraja sezone dočekuje Željezničar i Slobodu, gostuje Tuzla Cityju i ekipi Mladosti u posljednjem u kolu. Zrinjski mora u Banja Luku, a također će dočekati Željezničar i Krupu te će u goste Tuzla Cityju. Zato Velež upravo u derbiju može jako puno dobiti ukoliko ostane neporažen. Serija bi bila nastavljena, ekipa bi se dodatno napunila samopouzdanjem i kompletirala pred finiš sezone.

Opet, derbi je derbi i nitko sa sigurnošću ne može reći kakav će krajnjih ishod biti.

Kopirati
Drag cursor here to close