FIFA odlučna

Novi zakon o transferima: Menadžerima maksimalno 6% provizije

FIFA je već razradila nacrt pravila prema kojem menadžeri nogometaša ne bi mogli zarađivati proviziju veću od 6% od transfera igrača.
Sport / Nogomet | 16. 12. 2021. u 08:15 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Svjetska krovna nogometna asocijacija FIFA sljedećeg ljeta mogla bi uvesti revolucionarno pravilo kada su u pitanju transferi, prenosi španjolska Marca.

Prema pisanju Marce, FIFA je već razradila nacrt pravila prema kojem menadžeri nogometaša ne bi mogli zarađivati proviziju veću od 6% od transfera igrača.

Samo promjena bi imala utjecaj na tržište kada se uzmu trenutne cijene transfera, a spomenuti list navodi da su ostale još završne dorade, a da bi zakon mogao stupiti na snagu već prvog rujna iduće godine, javlja N1. 

FIFA ovim pravilom želi stati u kraj golemim provizijama koje superagenti dobivaju za transfere svojih igrača, kao što to rade Mino Raiola i Jorge Mendes.

Primjerice, Raiola je na transferima Paula Pogbe zaradio gotovo 50 milijuna funti, dok mu je Dortmund isplatio preko 10 milijuna za dolazak Erlinga Haalanda.

Marca također navodi kako bi nogometni super menadžeri mogli podnijeti i tužbu protiv FIFA-e, ali da iz krovne kuće Svjetskog nogometa žele stati u kraj basoslovnim iznosima koje klubovi moraju izdvojiti za potpisivanje nogometaša. 

Kopirati
Drag cursor here to close