Posljednji trenuci života

Nova snimka iz Grčke otkriva da je Katsouris sudionik nereda | Vidi se napad na ubijenog

Grčki medij Newsit piše da prvi DNK uzorci koji su prikupljeni s odjeće i tijela Michalisa Katsourisa ne vode do specifičnog genetskog koda te da se istražitelji sada fokusiraju snimku na kojoj su zabilježeni neredi ispred stadiona AEK-a.
Sport / Nogomet | 15. 08. 2023. u 08:29 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Na društvenoj mreži X pojavile su se nove snimke sukoba navijača u Ateni, a jedna od njih prikazuje trenutke prije smrti 29-godišnjeg navijača AEK-a Michalisa Katsourisa.

Preminuli Katsouris nosio je plavu majicu i motociklističku kacigu. Na snimci se vidi kako ga netko sustiže i udara nakon čega Katsouris ulazi u trgovinu s fantomkom na glavi i pada na pod.

Također češka stranica koja objavljuje navijački sadržaj objavila je okupljanje Bad Blue Boysa prije tučnjave u ulici koja se nalazi blizu mjesta događaja.

DNK uzorci ne vode do genetskog koda

Grčki medij Newsit piše da prvi DNK uzorci koji su prikupljeni s odjeće i tijela Michalisa Katsourisa ne vode do specifičnog genetskog koda te da se istražitelji sada fokusiraju snimku na kojoj su zabilježeni neredi ispred stadiona AEK-a.

Odvjetnik obitelji 29-godišnjeg Michalisa Katsourisa, ubijenog u neredima u Grčkoj, Christos Mavromatis, govorio je za grčki ERT. Rekao je da ne zna je li ubojica među 105 huligana koji su uhićeni i zadržani u pritvoru.

"Bojim se da, ako nećemo imati brze rezultate, sigurne rezultate, da će krenuti rasprava koja će imati gotovo provokativnu logiku, svatko će se oglašavati i govoriti da je počinitelj Hrvat, drugi će reći da je počinitelj Grk... Predsjednik Hrvatske reći će svoje. Grci će reći svoje. Svatko će ispričati svoju priču. Riskiramo ulazak u raspravu dok je materijal nepotpun, dok materijal ne nudi dokaze", rekao je.

Odvjetnik: Materijal postoji

Mavromatis je izrazio uvjerenje da postoji materijal koji će dovesti do identifikacije počinitelja.

"Mislim da materijal postoji. Imamo video, vizualni materijal, imamo biološki materijal, imamo sredstva koja su eventualno korištena za počinjenje zločina. Imamo uhićenja. Jao nama ako u ovom slučaju gdje imamo sve - ne nađemo počinitelja", rekao je.

Podsjetimo, za svih 105 osoba uhićenih nakon žestokog uličnog sukoba navijačkih skupina pred stadionom AEK-a u Ateni, u kojem je ubijen 29-godišnji Michalis Katsouris, određen je istražni zatvor, javljaju grčki mediji.

U nedjelju su grčki suci izdali 41 rješenje o istražnom zatvoru. Osobe koje su obuhvaćene tim rješenjima bit će raspoređene u 16 zatvora.

U zatvorima je puno Srba, to stvara probleme

Iz pritvorskih centara glavne policijske uprave u Ateni započeo je prijelaz prvih 46 od ukupno 105 pritvorenih optuženika za navijačke nerede. Kako javlja grčki portal Newsit, preostali prijelazi odvit će se u srijedu ili četvrtak.

Konkretno, osmero optuženika već je u zatvoru Korydallos, 12 ih je trebalo biti poslano u zatvor Avlona, a ostali će biti raspoređeni u zatvore Trikala, Larissa, Volos, Nigrita, Komotini, Malandrino, Amfissa, Domokos, Chania, Chios, Grevena, Nafplio, Kos i zatvore u Solunu, ovisno o dostupnosti prostora.

Prema pisanju grčkih medija, vlasti su izuzetno zabrinute za sigurnost u zatvorima. Najveća briga im je veliki broj srpskih zatvorenika diljem zemlje. Portal Newsit piše kako je naređeno da čuvari vode računa o tome da se izbjegavaju kontakti koji mogu dovesti do sukoba, a izrađeni su i planovi pojačanih mjera i nadzora u svim zatvorima.

Kopirati
Drag cursor here to close