Neredi u Ateni

Grčka: Svi uhićeni ostaju u pritvoru

Optuženici koji su u nedjelju izašli ispred istražitelja zanijekali su povezanost s krvavom tučnjavom.
Sport / Nogomet | 13. 08. 2023. u 20:05 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Svi optuženi koji su izašli pred trojicu istražitelja zbog incidenata u New Philadelphiji koji su doveli do ubojstva 29-godišnjeg Michalisa Katsourisa ostaju u pritvoru, prenosi grčki portal Newsit.gr.

Od petka do danas ukupno je pritvoreno 105 osoba. Za ubojstvo i nerede u Ateni Michalisa Katsourisa optužena su 102 Hrvata, dva Grka i jedan albanskog podrijetla.

Optuženima se pridružio i Hrvat čijeg imena nema u policijskom izvješću jer je naknadno uhićen, a brat je već optuženog u tom slučaju.

Za još jednom osobom uključenom u incidente, Grkom, nije raspisana tjeralica jer nisu poznati njegovi puni podaci, dok vlasti procjenjuju da ima Hrvata koji su pobjegli iz zemlje.

Optuženici koji su u nedjelju izašli ispred istražitelja zanijekali su povezanost s krvavom tučnjavom. Optuženi 40-godišnjak, koji se smatra vođom hrvatske navijačke skupine Bad Blue Boys, u iskazu je naveo da je doletio iz Beča gdje živi kako bi podržao njihovu momčadi nakon treninga.

Kako je navodno tvrdio, ondje su bili napadnuti, no tvrdio je da s napadom i ubojstvom nema nikakve veze. Kako je istaknuo, i ranije je bio uhićivan zbog incidenata, ali nije vođa "Bad Blue Boysa".

Dvojica Hrvata uhićena u Igoumenitsi također su zanijekala povezanost s ubojitim napadom. Kako su tvrdili, u Grčku su došli cestom na nekoliko dana odmora, otputovali u Atenu, otišli u Syntagmu na kavu i potom otišli na drugu destinaciju.

Za istražni pritvor do sada je izdano 41 rješenje za 16 zatvora na cijelom području. Optuženi se "razbijaju" u grupe od 1-3 zatvorenika.

Kopirati
Drag cursor here to close