Julian Nagelsmann

Njemačka službeno predstavila novog izbornika

Julian Nagelsmann službeno je predstavljen kao novi izbornik nogometne reprezentacije Njemačke.
Sport / Nogomet | 22. 09. 2023. u 14:22 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Julian Nagelsmann, službeno je potvrđen kao novi izbornik reprezentacije Njemačke.

Nagelsmann na tu poziciju dolazi umjesto Hansija Flicka, koji je postao prvi izbornik Elfa koji je dobio otkaz. Flick je smijenjen nakon loših predstava reprezentacije na Svjetskom prvenstvu i u Ligi nacija, odnosno dojma koji nije uspio popraviti pripremnim susretima odigranima ove godine.

Njemačka od Nagelsmanna ne očekuje ništa manje osim osvajanja titule europskog prvaka, koju su dosad osvajali tri puta, no posljednji put još 1996. godine. Kako su domaćini natjecanja, za njega ne igraju kvalifikacije, nego se pripremaju u prijateljskim susretima.

Do početka Eura glavni Nagelsmannov cilj prvo će biti vratiti reprezentaciji ugled kakav je dugo imala, kao netko tko je uvijek u najužem krugu kandidata za titule.

Trenutačno postoji problem s kultom reprezentacije te mnogi smatraju da igrači prije svega drže do svojih klubova. To je velika razlika od svega što je Njemačka desetljećima imala, gdje je Mannschaft bio bez konkurencije najvažniji.

Nagelsmann ujedno postaje i drugi najmlađi izbornik u povijesti reprezentacije, nakon Otta Nerza, koji je to postao dvije godine mlađi, no još davne 1926. godine.

Težak je posao pred mladim, ali već itekako iskusnim stručnjakom. 

Ovaj 36-godišnjak u karijeri je trenirao Hoffenheim, RB Leipzig i FC Bayern.

Kopirati
Drag cursor here to close