Zasad prijelazno rješenje

Nagelsmann kao Flickov nasljednik na klupi Elfa

Sa samo 36 godina, Julian Nagelsmann tako će preuzeti Nationalmannschaft, koji je u krizi i koji je po prvi put u svojoj povijesti smijenio trenera. Flick je smijenjen s izborničke dužnosti 10. rujna, dan nakon poraza kod kuće protiv Japana (1-4).
Sport / Nogomet | 19. 09. 2023. u 13:24 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Bivši trener minhenskog Bayerna Julian Nagelsmann naslijedit će Hansija Flicka na mjestu njemačkog izbornikaž, objavio je u utorak dnevnik "Bild".

Njemački savez (DFB) nije želio komentirati članak Bilda, koji dodaje da detalji ugovora tek trebaju biti finalizirani. Nagelsmannova mjesečna plaća bila bi 400.000 eura, a ugovor bi trajao do Eura 2024.

Sa samo 36 godina, Julian Nagelsmann tako će preuzeti Nationalmannschaft, koji je u krizi i koji je po prvi put u svojoj povijesti smijenio trenera. Flick je smijenjen s izborničke dužnosti 10. rujna, dan nakon poraza kod kuće protiv Japana (1-4) i nakon niza loših rezultata.

Njemački mediji su spominjali Nagelsmanna kao potencijalnog nasljednika Flicka, uz bivšeg nizozemskog izbornika Louisa van Gaala ili turskog izbornika Stefana Kuntza, europskog prvaka s njemačkim nadama 2017. i 2021. godine.

Njemačka je domaćin Europskog prvenstva sljedećeg ljeta, a Nagelsmannov će zadatak biti domaćina što bolje pripremiti za Euro.

Nagelsmann je u ljeto 2021. godine naslijedio Flicka na klupi minhenskog Bayerna, a krajem ožujka 2023. ga je uprava minhenskog kluba smijenila.

S Bayernom je Nagelsmann osvojio njemačko prvenstvo 2021./22., ali je iz Lige prvaka ispao u četvrtfinalu nakon eliminacije od Villarreala.

Bundesligašku karijeru je započeo u Hoffenheimu, odakle prelazi u Leipzig, da bi ga potom otkupio Bayern.

Novac mu očito nije najbitniji

Postane li njemačkim izbornikom, Nagelsmannov ugovor s FC Bayernom se raskida i on dolazi u DFB uz slobodan transfer.

Tako se mladi trener odriče mnogo novca zbog posla nacionalnog izbornika, navodi Bild. Naime, u Bayernu bi dobio oko 20 milijuna eura do 2026., a ne bi radio ništa, jer bi dotad imao važeći ugovor.

Sada mu je plaća oko 4 milijuna eura do Europskog prvenstva. Onda se ponovno vraća na tržište rada, ne bude li produžio s Njemačkim nogometnim savezom.

Nije prvi put da se Nagelsmann odriče novca u korist primamljivog sportskog izazova.

U FC Bayernu je, u roku od nekoliko sekundi nakon poziva, prihvatio 15 posto nižu plaću koju je već dogovorio s Bayernom, a koja je navodno prvotno iznosila oko 8 milijuna eura, kako bi Bayern to mogao iskoristiti za plaćanje transfera njegovih pomoćnika iz RB Leipziga.

Kopirati
Drag cursor here to close