UEFA Liga nacija

Nizozemci pobjedom potvrdili plasman na Final Four

Reprezentacija Nizozemske igrat će na završnom turniru Uefine Lige nacija, a plasman su potvrdili pobjedom 1-0 protiv Belgije u Amsterdamu u utakmici grupe 4, iz koje će u niži rang preseliti Wales nakon poraza 0-1 u Cardiffu od Poljske.
Sport / Nogomet | 25. 09. 2022. u 23:47 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Virgil van Dijk je u 73. minuti nakon udarca iz kuta Gakpa glavom poslao loptu pokraj nemoćnog Thibauta Courtoisa i tako odlučio pobjednika u Johan Cruijff Areni. Pogodak Van Dijka OVDJE

U Cardiffu je pobjednik odlučen u 58. minuti kad je Karol Šviderski iskoristio majstorsku asistenciju Roberta Lewandowskog i poslao loptu kroz noge domaćeg vratara Hennesseya. Pogodak Šviderskog OVDJE

Nizozemska samo čeka potvrdu Uefinog Izvršnog odbora za domaćinstvo finalnog turnira koji je na rasporedu od 14. do 18. lipnja 2023.

Hrvatskoj i Nizozemskoj će se pridružiti pobjednici Grupe 2 i Grupe 3.

U Grupi 2 tome je najbliži Portugal koji vodi sa 10 bodova, dva više od Španjolske, koju u ponedjeljak dočekuju u Bragi.

Ista je situacija u Grupi 3 u kojoj iznenađujuće vodi Mađarska sa 10 bodova, dva više od Italije koja će u ponedjeljak gostovati u Puskas Areni, javlja Hina.

Kopirati
Drag cursor here to close