Trener Hamruna pred večerašnji susret

Nišević: Ovo će biti puno teža utakmica od Alashkerta

"Moje mišljenje je da je Velež bolja momčad od Alashkerta, te da su fizički spremniji. Mislim da su individualno bolja momčad od Alashkerta i ovaj susret će biti dosta teži", kaže Nišević
Sport / Nogomet | 21. 07. 2022. u 10:22 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Iako su mnogi očekivali da će Velež igrati protiv predstavnika Armenije, na kraju je za protivnika dobio momčad Hamrun Spartansa koja je opet naravno za većinu velika nepoznanica. 

Nastup u drugom pretkolu Konferencijske lige svakako je jedan od većih uspjeha Spartansa na europskoj sceni, Velež je njihov jedanaesti protivnik. Samo su još jednom uspjeli preskočiti prvu prepreku, 1985. godine u prvom kolu Kupa Kupova eliminirali su Ballymenu United. Od zvučnih protivnika igrali su protiv Maribora, Benfice, Valladolida, Rapida, Dinama iz Moskve.

Prema Transfermarktu, ekipa Hamrun Spartansa vrijedi 3.37 miliona eura (Velež je procijenjen na 5.1 milijuna). Najskuplji igrači (procijenjeni na po 300.000 eura) su stoper Karl Micallef i novopridošli napadač, Kongoanac Elvis Mashike. Klub se pred europske nastupe ozbiljno pojačao pa je tako iz niškog Radničkog stigao Ognjen Bjeličić, iz slovenačkog Aluminija hrvatski intenacionalac Roko Prša, a u Hamrun su stigli i Brazilci Ederson i Jonny, iskusni srbijanski internacionalac Igor Nedeljković.

Na kraju im se priključio i Vinicius, 29-godišnji Brazilac s portugalskim državljanstvom, koji je u karijeri nosio dresove Lazia, Padove, Perugie, s Zurichom je osvojio švicarski kup, a s AEK-om postao prvak Grčke.

Kad je krajem 2020. zbog COVID pandemije prekinuto ligaško natjecanje, Spartanci iz Hamruna zauzimali su prvo mjesto na tabeli pa im je tamošnji Savez priznao titulu, prvu za taj klub nakon trideset godina. Ipak, učešće u UEFA-in natjecanjima za sezonu 2021/22 zabranjeno im je zbog skandala s namještanjem utakmica iz 2013. godine.

Na klupi Hamrun Spartansa je čovjek koji izuzetno dobro poznaje malteški nogomet - Branko Nišević. Nišević je bio selektor omladinske reprezentacije Malte, a potom je vodio Hibernijans tri sezone. Jednu sezonu je odradio na klupi Gzira Uniteda, pa je bio pomoćni trener u reprezentaciji. Obavljao je i ulogu sportskog direktora u ekipi Sliema Wanderersa. O večerašnjem susretu, kaže:

"Gledao sam utakmice Veleža prošle sezone i imamo neku ideju kako ćemo igrati protiv njih. Moje mišljenje je da je Velež bolja momčad od Alashkerta, te da su fizički spremniji. Mislim da su individualno bolja ekipa od Alashkerta i ovaj susret će biti dosta teži. Prije prve utakmice ni mi nismo znali koji je naš nivo. Kada gledamo posljednju utakmicu u sezonu i prvu utakmicu u Konferencijskoj ligi vidjet ćete da imamo jedanaest novih igrača. Vidjeli smo u prvoj utakmici da imamo dobrog materijala, te se kasnije to samo potvrdilo. Kada se poredimo sa momčadima ekipama u ovom pretkolu, mislim da sa svima možemo igrati i da imamo potencijala da odigramo sa svima dobru utakmicu" istakao je Nišević.

Kopirati
Drag cursor here to close