Oštra poruka

Niko Kovač oštro: ‘Uništavamo nogomet! To pravilo je katastrofa, vratimo se korijenima‘

Bivši hrvatski izbornik smatra kako bi jasna namjera trebala biti odlučujuća u presudi o kaznenom udarcu. Smatra da problem nije toliko u sucima, koliko u ljudima koji određuju pravila.
Sport / Nogomet | 22. 09. 2023. u 12:06 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Dosuđivanje kaznenih udaraca zbog igranja rukom je vrlo često, a dojam je da suci pritom imaju prilično rastezljive kriterije.

Primijetio je to i trener Wolfsburga Niko Kovač, koji je o tome i javno progovorio nakon što je Paris Saint-Germain u utorak u Ligi prvaka poveo protiv Borussije Dortmund zahvaljujući pogotku iz kaznenog udarca dosuđenog jer je lopta u ruku pogodila gostujućeg stopera Sülea.

"Zapravo trebate trenirati kako da protivnika pogodite u ruku"

"Pravilo igranja rukom je katastrofa. To je proizvoljno, ne postoji jedinstvena uputa. Jedan tako svira, drugi ne. Ja sam za "povratak korijenima", kad su svi znali što se događa", izjavio je Niko Kovač.

Bivši hrvatski izbornik smatra kako bi jasna namjera trebala biti odlučujuća u presudi o kaznenom udarcu, prenose Sportske novosti.

"Zapravo trebate trenirati kako da protivnika pogodite u ruku. Onda se možete nadati da će netko tko sjedi u podrumu reći "Dududu". To ne može dalje ovako. Uništavamo nogomet!" - upozorio je Niko Kovač, čije su riječi prenijeli mnogi njemački mediji.

Problem u ljudima koji određuju pravila

Smatra da problem nije toliko u sucima, koliko u ljudima koji određuju pravila.

"Morate pitati nogometaše", upozorio je 51-godišnji stručnjak kojeg čeka gostovanje od Borussije.

Wolfsburg je bez pobjede u Dortmundu u 10 posljednjih utakmica u kojima je upisao dva remija i osam poraza. Ni Kovač nije ništa bolje prolazio na Signal Iduna Parku, izgubio je od Borussije sve četiri utakmice kao trener Eintrachta, Bayerna i Wolfsburga, primivši u svakoj od njih najmanje tri pogotka.

Kopirati
Drag cursor here to close