Tata platio 20.000 eura

Nogomet je igrao samo na FIFA-i, sad će postati pravi nogometaš!

"Vodit ćemo 3-0, stavit ćemo ga u napad na 10 minuta. Kad nam njegov otac daje 500.000 kruna za 10 minuta... Žao nam je, nemamo sponzore" rekao je vlasnik kluba.
Sport / Nogomet | 16. 09. 2023. u 09:54 Bljesak.info/24sata.hr

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Donedavno je bio običan student prava i igrao FIFA-u na računalu, a sad će uskočiti u prave kopačke i igrati s profesionalcima. Čeh Martin Podhajsky (22) počeo je živjeti san nogometaša potpisom ugovora s trećeligašem Usti nad Labem, i to nakon što je njegov otac za to pristao platiti 500.000 čeških kruna (oko 20.300 eura).

"Martin nikad nije igrao nogomet, ali obično ne vidim pola milijuna kruna kako leže na zemlji. Tko god da mi ih da, dopustit ću da se pridruži momčadi - kaže vlasnik kluba Premsyl Kuban, čija je tvrtka Viagem preuzela klub u lipnju. Novi nogometaš zapravo je i njegov zaposlenk.

"On se bavi poslovima vezanima uz hostese. Govorio je da bi volio zaigrati, onda je nazvao njegov otac i stvari su se pokrenule" objasnio je komercijalni direktor tvrtke Matej Svojše.

Martin je preko noći postao internetska senzacija u svijetu, takva je akvizicija presedan u ozbiljnom nogometu, a to bi treća češka liga trebala biti. Kako god, novog člana četvrtoplasiranog sastava u ligi čekaju pripreme za debi. U ugovoru stoji da će ući s klupe kao zamjena za kapetana Jakuba Maresa i igrati barem 10 minuta.

"Vodit ćemo 3-0, stavit ćemo ga u napad na 10 minuta. Kad nam njegov otac daje 500.000 kruna za 10 minuta... Žao nam je, nemamo sponzore" rekao je vlasnik kluba.

"Planiramo da najesen počne trenirati, a na proljeće, kad budemo imali sedam utakmica zaredom kod kuće, stvarno će zaigrati. S Martinom sad završavamo ugovor, a navijači će ga vidjeti već na prvoj idućoj utakmici, zasad samo na klupi za rezervne igrače - rekao je direktor Martinove tvrtke.

Domaći navijači Podhajskog će moći pozdraviti idući petak protiv druge momčadi Teplica. Reakcije su zasad uglavnom pozitivne, a tko zna, možda dobije i koju minutu više od planiranih deset.

Kopirati
Drag cursor here to close