Villarreal nije izdržao

Liverpool velikim preokretom izborio finale Lige prvaka

Nogometaši Liverpoola prvi su finalisti ovosezonske Lige prvaka. U uzvratnom polufinalom susretu na El Madrigalu pobijedili su Villarreal 3:2 i s ukupnih 5:2 prošli dalje.
Sport / Nogomet | 03. 05. 2022. u 22:54 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Villarreal je vodio s 2:0 do 62. minute uzvratne polufinalne utakmice Lige prvaka, no onda je uslijedio Liverpoolov "blitzkrieg". S tri gola u 12 minuta "Redsi" su preokrenuli na 3:2 i s ukupnih 5:2 izborili finale!

Domaćin je šokirao Kloppovu momčad već u trećoj minuti, Boulaye Dia je doveo svoju momčad u vodstvo nakon ubačaja Estupinana i asistencije Capouea.

Na 2:0 povisio je Francis Coquelin u 41. minuti uz još jednu asistenciju Capouea.

Gosti su bili blijedi i neprepoznatljivi, pa su prvu veliku prijetnju imali u 56. minuti, kad je Alexander-Arnold s 25 metara pogodio gredu.

Ipak, u 62. minuti Fabinho je na asistenciju Salaha lagano poslao loptu u mrežu za 2:1, da bi pet minuta kasnije Luis Diaz udarcem glavom izjednačio na 2:2.

Veliki preokret "Redsa" zaključio je u 74. minuti Sadio Mane, koji je iz solo akcije pogodio prazna vrata Rullija koji je nepotrebno istrčao.

Nogometaši Liverpoola svog će suparnika u finalu saznati u srijedu. Od 21 sat, na Santiago Bernabeu stadionu, uzvratnu polufinalnu utakmicu igraju madridski Real i Manchester City. U prvom susretu, na svom Etihadu, Manchester City je pobijedio 4-3.

Kopirati
Drag cursor here to close