Živuća legenda

Devet igrača četvrtoligaša Arandine želi Modrićev dres za uspomenu!

Vodeća momčad španjolskog nogometnog prvenstva Real Madrid igrat će u subotu utakmicu šesnaestine finala španjolskog Kupa kralja s Arandinom, a 22 igrača tog četvrtoligaša nada se dresovima Realovih zvijezda nakon susreta.
Sport / Nogomet | 05. 01. 2024. u 15:06 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nogometaši iz gradića Aranda de Duero, sa 33.000 stanovnika na sjeveru Španjolske, pripremili su popis s imenima igrača Reala čije dresove žele, rekao je Arandinin kapetan za novine Marca.

Nakon nogometnih utakmica uobičajeno je da igrači dviju momčadi na travnjaku razmijene dresove za uspomenu.

No, problem je nastao što čak devetorica Arandininih igrača žele dres 38-godišnjeg hrvatskog veznjaka Luke Modrića, a trojica Juda Bellinghama, dok se po dvojica nadaju dresovima Tonija Kroosa i Rodryga.

Arandinin kapetan Jorge González "Pesca", 31-godišnji branič, predložio je u svlačionici suigračima da pokupe što je moguće više protivničkih dresova nakon utakmice, a da onda idući dan na treningu održe izvlačenje.

Utakmica se igra na Sveta tri kralja, što je u Španjolskoj središnji dan kada se ljudi međusobno daruju. Na taj su se dan, prema predaji, kraljevi došli pokloniti tek rođenom Isusu i donijeli mu poklone.

Arandinina klupska predsjednica Virginia Martinez rekla je da je komunikacija s Real Madridom sjajna oko organizacije utakmice. Arandinini igrači su stoga poslali u Kraljevski klub pismo u kojem su zamolili da im donesu devet Modrićevih dresova, kao i ostale sukladno željama domaćina, navela je Marca.

Dužnosnik Real Madrida je u četvrtak navečer rekao Hini da ih Arandina nije ništa službeno zatražila.

"No u subotu će se dogoditi ono što se uvijek događa u takvim situacijama, nakon utakmice će svi njihovi igrači i zaposlenici doći u svlačionicu Real Madrida i zatražiti sve - dresove, hlačice, štucne...", izjavio je dužnosnik.

Niželigaške momčadi obično su uzbuđene prilikom ždrijeba Kupa, a ukoliko za protivnika dobiju Real Madrid ili Barcelonu, vesele se i slave. Arandina je prije mjesec dana u Kupu eliminirala prvoligaša Cadiz te pobjedom od 2-1 prošla u šesnaestinu finala. Upravo je kapetan "Pesca" zabio pobjednički gol u 65. minuti.

Na istom stadionu u Arandi de Duero, kapaciteta 5.000 mjesta, Arandina se sada nada pobjedi nad lanjskim osvajačem Kupa Real Madridom. Pobjednik će izboriti prolazak dalje, piše Hina.

Kopirati
Drag cursor here to close