Rupa u propisima

Newcastle napravio šest zamjena na utakmici, evo kako im je to uspjelo

Dio javnosti je mislio kako je riječ o velikoj tehničkoj greški kluba s najbogatijim vlasnikom na svijetu, ali riječ je o svojevrsnoj "rupi u propisima".
Sport / Nogomet | 31. 10. 2022. u 11:44 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Newcastle je proteklog vikenda produljio odličnu formu. Na domaćem terenu s 4:0 pobijedio je Aston Villu te se trenutno nalazi na četvrtom mjestu Premier lige s 24 boda. Callum Wilson zabio je dva gola, a po jedan su dodali Joelinton i Miguel Almiron. Bila im je to treća pobjeda zaredom i peta u posljednjih šest kola.

Na toj utakmici vidjelo se nešto što je jako iznenadilo navijače i fanove Premier lige. Naime, Newcastle je napravio čak šest zamjena, a to se dogodilo prvi put u povijesti lige. Dio javnosti je mislio kako je riječ o velikoj tehničkoj greški kluba s najbogatijim vlasnikom na svijetu, ali riječ je o svojevrsnoj "rupi u propisima".

Naime, u pravilima engleske lige postoji i poseban protokol u slučaju da se posumnja da je neki od igrača doživio potres mozga. S obzirom na to da se upravo to dogodilo golmanu Aston Ville Emilianu Martinezu, obje momčadi dobili su pravo na još jednu izmjenu i iskoristile su je.

Newcastle je svih šest zamjena napravio u posljednjih 20 minuta susreta, a komotna situacija na semaforu omogućila je treneru Svraka Eddieju Howeu da odmori nekolicinu ključnih igrača u završnici utakmice, piše Index.hr.

Kopirati
Drag cursor here to close