Stroj je malo usporio

Salah srušio nepobjedivi Manchester City

Slobodan udarac je imala momčad Cityja, lopta je završila u rukama Allisona, ovaj je degažira daleko naprijed.Joao Cancelo griješi, Salah drugi put neće promašiti.
Sport / Nogomet | 16. 10. 2022. u 20:12 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Više nema neporaženih momčadi u Premiershipu. Svoj prvi poraz u sezoni večeras je na Anfieldu upisao Manchester City. Koji je u posljednja dva susreta bez postignutog gola. Nakon Kopenhagena, stroj je usporen i u velikom derbiju.

Koji u prvom dijelu nije ponudio neku spektakularnu utakmicu, više je to bila šahovska partija, nadmudrivanje Kloppa i Guardiole. Klopp je morao pod svaku cijenu spriječiti tu silnu kombinatoriku Cityja prije svega u sredini terena. I dobrim dijelom je uspio jer City nije stvorio niti jednu pravu, veliku priliku. Nije ni Liverpool, ali Redsi su bili svakako u podređenom položaju prije današnjeg derbija.

Nakon prvog poluvremena ostalo je tek jedno pitanje u zraku. Tko će se prvi otvoriti, tko će preuzeti rizik. Krenuo je Liverpool. Firmino sjajnom loptom pronalazi Salaha koji ide jedan na jedan s Edersonom koji izlazi kao pobjednik. Naravno, kada se jedna momčad otvori protiv Cityja, onda postoji opasnost brzog kažnjavanja.

Foden je zabio gol na drugoj strani no sudac ga je nakon provjere VAR-a poništio. Haaland je, naime, napravio prekršaj na Fabinhu u začetku te akcije. Guardiola je bio malo je reći bijesan. Sada je to već jedan potpuno drugačija utakmica. Salah sjajno pronalazi Jotu, on šuta glavom, nema gola.

Trenutak odluke dolazi u 76. minuti. Slobodan udarac je imala momčad Cityja, lopta je završila u rukama Allisona, ovaj je degažira daleko naprijed.Joao Cancelo griješi, Salah drugi put neće promašiti. Sada ga ne može zaustaviti Ederson. City je pokušao nešto napraviti, ali čini se kako je ipak Liverpool bio bliže drugom golu iz neke kontre, polukontre, ali nekim obećavajućim situacija neki igrači poput Nuneza su bili sebični.

U 86. minuti, Klopp je dobio crveni zbog prigovora. Taylor je propustio suditi čisti prekršaj na Salahu, Bernardo Silva ga je povukao za dres i bacio na pod, a to je pobudilo žestoku reakciju trenera Liverpoola, ali i nešto više čarki na terenu. Na kraju je ostalo 1:0, pa sada Arsenal ima četiri boda više od Manchester Cityja i Tottenhama. Liverpoolu je ovo bila tek treća pobjeda ove sezone, ali važna za povratak momčadi u život.

Kopirati
Drag cursor here to close