Premier League

Newcastle i City odigrali sjajnu utakmicu sa šest golova

U posljednjoj utakmici nedjeljnog programa 3. kola engleskog nogometnog prvenstva Newcastle United i Manchester City igrali su 3-3 (2-1).
Sport / Nogomet | 21. 08. 2022. u 21:58 Bljesak.info/Hina

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Bio je to sjajan dvoboj u koji su bolje ušli gosti i vrlo rano poveli preko Gündogana (5). No, domaći su fantastično odgovorili, preuzeli kontrolu igre, napali i prisilili City na povlačenje na svoju polovicu.

Takav pristup je nakon nekoliko propuštenih prilika donio poravnanje preko Almirona (28), a onda i vodstvo prije odlaska na odmor golom Wilsona (39).

Početkom drugog poluvremena Trippier (54) je sjajno izvedenim slobodnim udarcem povisio na 3-1, a onda se probudio i prvak. Prvo je Haaland (60) iz gužve smanjio na 3-2, a vrlo brzo potom je Bernardo Silva (65) na izvrsno dodavanje De Bruynea poravnao na 3-3.

Ipak, domaći su izdržali završni pritisak i sačuvali bod.

Ranije u nedjelju su igrači Leeds Uniteda na svom su Elland Roadu s visokih 3-0 (2-0) svladali Chelsea, dok je istovremeno Brighton and Hove Albion kao gost svladao West Ham United sa 2-0 (1-0).

City, Leeds i Brighton su se ovim pobjedama pridružili drugom Tottenhamu na ljestvici, sva četiri sastava imaju po sedam bodova, dva manje od vodećeg Arsenala.

Newcastle je šesti s pet bodova, Chelsea 12. s četiri boda, dok je West Ham pao na samo dno, i dalje je bez bodova i bez postignutog pogotka.

   
Standings provided by SofaScore LiveScore
 
Kopirati
Drag cursor here to close