Nezadovoljni situacijom u klubu

Navijači Manchester Uniteda planiraju prekid utakmice?

Koliko Englezi strahuju od nereda govori i podatak da je o tome govorio i Jurgen Klopp. Menadžer Liverpoola smatra da bi bodovi trebali pripasti njegovoj ekipi u slučaju prekida.
Sport / Nogomet | 21. 08. 2022. u 11:31 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ponedeljak nam donosi jedan od najvećih derbija na svijetu, duel Manchester Uniteda i Liverpoola. U ranom dijelu sezone kada jedni izgledaju katastrofalno (Manchester United), drugi neuvjerljivo (Liverpool). Prošle sezone je također bilo poprilično burno jer su navijali Uniteda ulaskom u teren prouzrokovali pomjeranje termina utakmice.

Sada je najavljen još veći protest na kojeg će doći najmanje 10.000 navijača. Gotovo izvjesno je da će se to odraziti na termin početka utakmice koja se treba igrati s početkom u 21 sat. Koliko Englezi strahuju od nereda govori i podatak da je o tome govorio i Jurgen Klopp. Menadžer Liverpoola smatra da bi bodovi trebali pripasti njegovoj ekipi u slučaju prekida.

"Iskreno, nadam se da se to neće dogoditi, ali ako se dogodi, pretpostavjlam da nama pripadaju bodovi. Mi nemamo ništa sa situacijom ili činjenicom da navijači žele ili ne žele da se utakmica igra. Ne znam kako će se u zgusnutom kalendaru naći novi termin za utakmicu. Nadamo se da ćemo doći, odigrati utakmicu i otići kući. Ali, u ovakvim situacijama tim koji se spremao za meč i nema nikakve veze sa cijelom situacijom uvijek bi trebalo da dobije bodove", zaključio je Klopp.

O istoj stvari je pričao i menadžer Manchester Uniteda Erik ten Hag.

"Mogu samo da kažem da i vlasnici žele pobjedu, a što se tiče navijača, mi želimo njihovu podršku. Mogu da razumijem neke stvari nekada, ali nisam tako dugo u klubu i nisam sasvim upoznat sa pozadinom cijele priče, ali trebalo bi da smo ujedinjeni i da se borimo zajedno" kaže ten Hag.

Kopirati
Drag cursor here to close