Prvi put u svojoj povijesti

Nevjerojatna osmica Atalante

Atalanta je time drugi put u Serie A postigla pet golova u prvom poluvremenu (prvi puta je to napravila u studenom 1941. protiv Napolija). S druge strane, Salernitana je primila pet golova u svojih prvih 45 minuta utakmice po prvi put u prvoj ligi.
Sport / Nogomet | 15. 01. 2023. u 21:49 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Sve ono što se dešavalo na utakmicama Serie A, ostat će u sijeni utakmice između Atalante i Salernitane. Utakmice u kojoj je domaći sastav slavio nevjerojatnih 8:2. Atalanta je tako po prvi put u svojoj povijesti postigla osam golova u jednoj utakmici Serie A.

Posljednja momčad koja je zabila 8 golova u utakmici Serie A bio je Inter protiv Padove 14. travnja 1996. u utakmici koja je završila identičnim rezultatom kao ova današnja. Susret je bio odlučen već nakon prvih 45 minuta nakon kojih je bilo velikih 5:1 za domaće, pola sata prije kraja već je bilo 7:2, da bi do kraja dvoboja pao još samo jedan gol.

Golove za Atalantu postigli su Boga (5), Lookman (20-11m, 54), Scalvini (23), Koopmeiners (38), Hojlund (41), Ederson (61) i Zortea (85), dok su strijelci za goste bili Dia (10) i Nicolussi (56).
Atalanta je time drugi put u Serie A postigla pet golova u prvom poluvremenu (prvi puta je to napravila u studenom 1941. protiv Napolija).

S druge strane, Salernitana je primila pet golova u svojih prvih 45 minuta utakmice po prvi put u prvoj ligi.

Kada su u pitanju ostali susreti, ranije u nedjelju je Lazio kao gost pobijedio Sassuolo. Lazio je poveo preko Zaccagnija koji je realizirao 11-erac u trećoj minuti nadoknade prvog poluvremena nakon što je Toljan igrao rukom. Konačni rezultat postavio je Felipe Anderson u četvrtoj minuti nadoknade.

U gostima je slavila i Bologna protiv Udinesea. Nikola Moro je u 59. minuti okomitom loptom uposlio Sansonea koji je preciznim udarcem s vrha kaznenog prostora poravnao na 1-1. Prethodno je Beto u 10. minuti doveo Udinese u prednost, da bi potpuni preokret osigurao Posch golom u 80. minuti.

Torino je na svom terenu poražen od Spezie što je veliko iznenađenje. Jedini gol postigao je Nzola iz penala u 29. minuti

Kopirati
Drag cursor here to close