BiH propušta peto veliko natjecanje zaredom

Nestali u tri minute

Nogometna reprezentacija BiH nije uspjela. Iako se činilo kako je jako blizu, vrlo blizu. Ali...
Sport / Nogomet | 21. 03. 2024. u 22:59 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

BiH je imala vodstvo od 1:0 i veliku šansu u 83.minuti. Demirović pogađa Lunina i meč lopta je propuštena. U narednih pet minuta sve se raspalo.

Sve ono što je dobro izgledalo je nestalo u nevjerojatno kratkom roku. Prvo je u 85. minuti Konoplja centrirao, Yaremchuk je pogodio, a onda je isti igrač tri minute poslije uzvratio asistencijom, Šehić je ostao na gol liniji, s par metara Dovbik nije mogao promašiti. Nevjerojatno, u tri minute je sve nestalo.

Nogometna reprezentacija BiH nije uspjela. Iako se činilo kako je jako blizu, vrlo blizu. Ali...

Milošević je odlučio s formacijom 3-5-2 prepustiti posjed Ukrajincima, što se pokazalo kao pun pogodak. Bila je tvrda utakmica, bez puno prilika. Reklo bi se da golmani skoro i nisu imali posla. Nije nedostajalo borbenosti, volje, želje, ali pravih prilika nije bilo niti na jednoj strani.

Tek je u završnici prvog dijela Ahmedhodžić glavom šutirao nakon kornera, dok je Konoplja intervenirao. Dvije minute poslije, Džeko je zapucao najbolju priliku dotadašnjeg dijela susreta. Još je oprobao Dedić svoj šut, ali nije bilo golova. Dedić se dobrim dijelom prvog dijela mučio, bilo je samo pitanje kada će izaći iz igre. 

U drugom dijelu Ukrajina je nešto opasnija prema naprijed. Ali stoperi reprezentacije BiH uspijevaju nekako otkloniti opasnost. Činilo se da Ukrajinci stežu obruč oko gola reprezentacije BiH, ali onda na drugoj strani iznenađenje. Igrala se 57. minuta kada je Dedić ubacio loptu u kazneni prostor Matvienko loše reagira, BiH ima vodstvo 1:0.

Međutim, kako je utakmica prolazila reprezentacija BiH je imala sve više problema. Ne sa svojim protivnicima, već s ozljedama, fizički jednostavno neki igrači nisu mogli pratiti ritam. Amar Dedić više nije mogao, Ahmedhodžić također, pa je Milošević na teren poslao Čivića, Kovačevića, Pjanić je zamijenio Hajradinovića.

Linije su poremetile, Ukrajinci su iskoristili svojih pet minuta i na kraju su slavili 1:2. BiH je propustila peto veliko natjecanje zaredom. Propustila je puno toga u ovim kvalifikacijama.

Kopirati
Drag cursor here to close