Neukus

Navijači Schalkea poručili: Smrt Borussiji, sloboda bombašu Sergeju W.!?

Ultrasi Schalkea su u 'Ruhrskom derbiju' protiv Borussije Dortmund na čuvenoj Sjevernoj krivini (Nordkurve) Veltins-Arene istaknuli veliki transparent na kojem je pisalo "Smrt BVB-u, sloboda Sergeju W"!?
Sport / Nogomet | 10. 12. 2018. u 12:09 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Mržnja navijača prema drugom klubu fenomen je sportskih natjecanja, a ponajviše se očituje u nogometu. Međutim, ne treba se uvijek pozivati na rivalstvo Boca Juniorsa i River Platea, Zvezde i Partizana, Hajduka i Dinama ili bilo kojeg grčkog kluba prema svim ostalima.

I u ''uglađenoj'' Njemačkoj navijači imaju isti kod i često prelaze crvenu liniju.

Tako su navijači Schalkea u 'Ruhrskom derbiju' protiv Borussije Dortmund na čuvenoj Sjevernoj krivini (Nordkurve) Veltins-Arene istaknuli veliki transparent na kojem je pisalo "Smrt BVB-u, sloboda Sergeju W"!?

Kako ne bi bilo nikakve dileme tko im to poručuje, na transparentu se našao i logo navijačkih ultrasa „Hugos Gelsenkirchen“, vjerojatno najekstremnijih sljedbenika momčadi iz Gelsenkirchena.

Ta idiotska poruka odnosi se na slučaj bombaškog napada na autobus Borussije (11.4.2017.) kojeg je izveo Sergej W., nedavno osuđen na 14 godina zatvora.

Zbog ovog više nego provokativnog transparenta nogometni klub Schalke je najavio mogućnost sankcija prema organizatorima i autorima.

Inače, što se tiče samog rezultata ovog najuzbudljivijeg njemačkog derbija, Borussija je pobijedila rezultatom 2:1, zadržavši uvjerljivo vodstvo na tabeli.

Kopirati
Drag cursor here to close