Većina od 77.690 članova kluba dala glas

Navijači odlučili: Atletico će mijenjati grb

Izbor je napravljen između trenutno korištenog grba i onog prethodno korištenog.
Sport / Nogomet | 30. 06. 2023. u 17:48 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Većina od 77.690 članova kluba koji su sudjelovali u glasovanju o promjeni grba Atletico Madrida odlučila je da je vrijeme za vraćanje starog grba, a iz kluba poručuju da će se to dogoditi 1. srpnja 2024. godine.

U glasovanju o promjeni kluba sudjelovalo je čak 77.690 članova Atletica, od ukupno 138.881. Većina je odlučila vratiti stari grb.

Izbor je napravljen između trenutno korištenog grba i onog prethodno korištenog.

Kako navode iz kluba, promjena će se dogoditi 1. srpnja 2024. godine, a uprava podsjeća da je to dug i skup proces, ali da je predana tome.

Promjena kluba ne uključuje samo promjene dresova, već i promjene stadiona, akademije, društvenih mreža, licenci, sve dokumentacije, milijune proizvoda s imenom kluba…

Kako se navodi, grb koji će biti u upotrebi ove sezone tako će postati dio povijesti koja je započela 1903. godine kada je prvi grb preuzet od Athletic Bilbaa i kojeg se svi prisjećaju na 120. obljetnicu po posebno kreiranoj plavoj boji i bijelu garnituru dresova koju će prvi put koristiti 26. travnja sljedeće godine u dvoboju s Realom iz Mallorce. Tu je i grb “Atletico Aviacion” koji se koristio dok nije nastao ovaj koji je sada u upotrebi.

Kopirati
Drag cursor here to close