Utakmica prekinuta

Navijači Maribora topovskim udarima ozlijedili igrače Mure

Navijači Maribora su eksplozivnom napravom ozlijedili šestoricu Murinih nogometaša. Najteže su prošli Tilen Ščernjačević i Niko Kasalo, koji praktički ništa ne čuje i teško je ozlijeđen.
Sport / Nogomet | 18. 02. 2024. u 19:16 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Prvenstvena utakmica 21. kola Prve Lige Slovenija između Mure i Maribora prekinuta je nakon 57. minuta igre. Navijači Maribora su počeli bacati baklje i pirotehnička sredstva prema terenu, nakon čega je glavni sudac David Šmajc odlučio prekinutu utakmicu. U prvom pokušaju najavljen je nastavak utakmice kada sektor s navijačima Maribora bude ispražnjen.

Kako se to nije dogodilo, utakmica nije nastavljena. Problem je nastao što su prilikom korištenja pirotehnike, topovskih udara, stradali igrači Mure koji su bili na zagrijavanju upravo na tom dijelu stadiona.

"Navijači Maribora su eksplozivnom napravom ozlijedili šestoricu Murinih nogometaša. Najteže su prošli Tilen Ščernjačević i Niko Kasalo, koji praktički ništa ne čuje i teško je ozlijeđen. Jedan od njih ima i opekline", rečeno je na presici.

"U 58. minuti utakmice eksplozivni predmet doletio je među naše nogometaše koji su se zagrijavali uz teren te ozlijedio njih petoricu iz kondicijskog trenera. Privremeni gubitak sluha, jake glavobolje, opekline na nogama dvojice igrača igrači samo su neke od posljedica upotrebe topovskih udara. Nakon pregleda u hitnoj pomoći, sva šestorica nogometaša morala su na daljnje pretrage u mariborski zdravstveni centar. Ovdje se valja zapitati hoćemo li od sada zbog pojedinih pojedinaca morati strahovati za zdravlje i nogometaša i navijača. U blizini događaja bio je i jedan od skupljača lopti, koji je poprilično potresen napustio stadion. Pitanje je kako ćemo uvjeriti navijače, pogotovo one koji dolaze s djecom, da je nogomet lijepa stvar. Ovako je teško. Vjerujem da će savez u ovom slučaju poduzeti primjerene i oštre mjere i pokazati nultu toleranciju na ovakvo ponašanje. Svi u klubu smo duboko potreseni događajem koji će, nažalost, koji je obilježio nogometnu scenu Slovenije", stoji u saopćenju kluba.

U trenutku prekida, Maribor je vodio 2:0 golovima Josipa Iličića i Hilala Soudanija.

Kopirati
Drag cursor here to close