Strastveni navijač

Slovenska zvijezda: Boban je heroj svih Milanista, a Mandžukić prava 'gol mašina'

"Hrvati i nogomet, savršena veza. Ne znam kako vam tako dobro ide, ali uvijek imate neke superzvijezde", kazao je Fabjan.
Sport / Nogomet | 27. 12. 2023. u 10:47 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U velikom razgovoru za Fight Site, slovenski borac Miran Fabjan, koji se prometnuo u novu zvijezdu regionalne MMA scene, otkrio je da je veliki navijač Milana.

A kad se priča o klubu sa San Sira, nemoguće je ne spomenuti hrvatske velikane koji su u njemu ostavili dubok trag, Darija Šimića i Zvonimira Bobana.

Fabjan ih se jako dobro sjeća, a usput je i dao veliko priznanje hrvatskom nogometu.

"Da, da, naravno... Boban je bio desetka, Šimića se sjećam kad smo osvojili Ligu prvaka. Hrvati i nogomet, savršena veza. Ne znam kako vam tako dobro ide, ali uvijek imate neke superzvijezde. Milan ima vezu s Hrvatima ponajviše zbog Bobana, on je heroj svih Milanista".

Neizbježno je bilo pitanje - zašto baš Milan?

"Kad sam bio mali, mama je radila kao čistačica u Italiji. Neka gospođa joj je dala dres od Georgea Weaha jer je njenom sinu bio premali i tu je sve počelo. Svašta sam doživio s Milanom... Sjećam se, prije smo bili kao Manchester City danas! Kad se sjetim svih defenzivaca koji su prolazili kroz klub. Maldini, Nesta, Cafu, Jankulowski, Stam, Dida. Najbolja obrana svih vremena!". 

Ante Rebić među posljednjima je, ako pričamo o Hrvatima, ostavio trag u talijanskom velikanu. Iako kod većine navijača nije bio omiljen, Fabjan ima suprotno mišljenje i jako ga cijeni.

"Ja sam ga baš jako volio. Kad god nam je trebao, dao je svoj doprinos. Savršeni treći napadač, baš je kršan. Odradio je on svoje, skroz korektan igrač".

Relativno nedavno, vrlo kratko, ali apsolutno vrijedno spomena, dres crveno-crnih nosio je i legendarni Mario Mandžukić. Samo riječi hvale izlazile su iz Fabjanovih usta:

"Strašan igrač. Opasan, golgeter, pravi kralj. Prava 'gol mašina!'". 

Kopirati
Drag cursor here to close