Kaos u njemačkom nogometu

Navijači ludovali na tribinama u Hamburgu, utakmica prekinuta

Veliki derbi druge njemačke Bundeslige odigran je danas u Hamburgu, gdje je domaći HSV poražen od još jednog bivšeg prvoligaša, Hannovera, rezultatom 3:4.
Sport / Nogomet | 09. 02. 2024. u 23:30 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Riječ je o utakmici čiji je drugo poluvrijeme prvo kasnilo desetak, a onda je od strane suca produženo gotovo 20 minuta, a razlog su potezi navijača obje momčadi.

Obje navijačke skupine žestoko se protive ulasku investitora u njemačke nogometne klubove, što je jedna od rijetkih karakteristika kojom se u Njemačkoj još uvijek zadržao onaj neki stari nogometnih duh.

Navijači HSV-a tako su pod poluvremenom stavili šest čvrstih lokota za bicikl na vratnice golove, a oni su na kraju morali biti uklonjeni škarama za metal.

Ipak, puno veću pažnju uzrokovalo je ono što su napravili gostujući navijači iz Hannovera.

Oni su podigli transparent na kojem se nalazi glava Martina Kinda, 79-godišnjeg predsjednika njihovog kluba, i to u krugu snajperskog nišana.

Kind je naime glasovao za ulazak investitora u njemački nogomet, unatoč tome što su navijači gotovo jednoglasno bili protiv toga.

 

Uslijedio je prekid utakmice tijekom kojeg je sudac pokušao navesti navijače da uklone transparent, a onda su to pokušali i sami navijači. Nakon što nisu uspjeli, sudac je poslao igrače obje momčadi u teren.

Nakon što su vidjeli kako je njihov potez doveo do reakcije, navijači su ipak uklonili transparent te se utakmica nedugo nakon toga nastavila.

Nicolò Tresoldi, Guilherme Ramos, Louis Schaub i Sebastian Ernst pogađali su za pobjedničku momčad, dok su strijelci za HSV bili László Bénes, Dennis Hadžikadunić i Robert Glatzel.

Dennis Hadžikadunić, koji je ušao na početku drugog poluvremena, zaradio je u 95. minuti isključenje nakon dva žuta kartona, a izravni crveni karton nešto ranije dobio je László Bénes zbog prekršaja, tako da su domaćini završili susret s dva igrača manje.

Golovi s ove uzbudljive utakmice OVDJE

Navijački prosvjedi u cijeloj se državi odvijaju još otkako su se pojavile prve informacije da bi njemački nogomet mogao postati otvoren stranom investitorskom kapitalu, no sve se više čini kako će do toga uskoro i doći.

Navijači naime smatraju kako je to posljednji korak prije ukidanja pravila 50+1, koje onemogućuje većinsko vlasništvo nad njemačkim nogometnim klubovima.

Sportska javnost žestoko osuđuje ovakva nedjela navijačkih skupina, a Bild piše kako to više nema nikave veze sa slobodnim izražavanjem mišljenja, nego je u pitanju provokativna prijetnja smaknućem. 

U sjenci svega ostala je još jedna rezultatska kriza HSV-a, a Bild špekulira da ovaj poraz znači i kraj za trenera Tima Waltera od kojega se očekivali da slavni klub konačno odvede u prvu Bundesligu.

     
       Standings provided by Sofascore     
Kopirati
Drag cursor here to close