Bundesliga

Stuttgart protiv HSV-a osigurao ostanak u elitnom društvu

Nogometaši Stuttgarta osigurali su svoje mjesto u Bundesligi u sljedećoj sezoni nakon što su u ponedjeljak u drugoj utakmici doigravanja u gostima pobijedili domaći HSV sa 3-1. U prvoj utakmici u četvrtak Stuttgart je na svom terenu slavio sa 3-0.
Sport / Nogomet | 06. 06. 2023. u 00:11 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Stuttgart je sezonu završio na 16. mjestu, dok je Hamburg bio treći u drugoj ligi.

Povela je domaća momčad i to vrlo rano pogotkom Sonnyja Kittela u šestoj minuti susreta. Stuttgartt dolazi do izjednačenja u 48. minuti, a strijelac je Enzo Millot.

On je zabio i drugi gol za Stuttgart u 64. minuti. Silas je posljednji pogodak postigao u sedmoj minuti sudačke nadoknade, piše Hina.

Najzanimljiviji trenuci OVDJE

Od ponovnog uvođenja play-offa 2009. između trećeplasiranog u drugoj ligi i 16. u Bundesligi, samo su se tri kluba iz niže razine uspjela vratiti: Nürnberg 2009., Fortuna Düsseldorf 2012. i Union Berlin 2019., a ukupno 25 doigravanja za ulazak/ostanak, 19 puta se 'okrenulo' u korist bundesligaškog kluba.

Inače, iz BUndeslige su ispali Hertha i Schalke, a iz Zweite su se u elitini razred plasirali Heidenheim i Darmstadt.

HSV, nekadašnji prvak Europe već se nekoliko sezona pokušava vratiti u Bundesligu, ali im i dalje nedostaje 'završni udarac', kako bi se izravno plasirali.

 

Kopirati
Drag cursor here to close