Aufsteiger

Darmstadt nakon šest godina ponovno u Bundesligi

Nogometaši Darmstadta u petak su pred svojim navijačima svladali Magdeburg sa 1-0 i kolo prije kraja drugoligaškog natjecanja osigurali povratak u Bundesligu nakon šest godina.
Sport / Nogomet | 19. 05. 2023. u 22:26 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Pobjedu Darmstadtu donio je Phillip Tietz golom u 36. minuti.

Navijači Darmstadta, koji je gotovo čitavo prvenstvo druge Bundeslihe bio na vrhu, pred kraj natjecanja u Zweiti su se zabrinuli jer je njihova momčad vezala dva poraza.

Prvo su izgubili 1:2 u Hannoveru, da bi potom upisali poraz 0:3 protiv St. Paulija. No, treća je bila sreća i protiv Magdeburga više ništa nisu prepustili slučaju.

Najzanimljiviji detalji OVDJE

Na taj je način jednu utakmicu prije završetka sezone Darmstadt došao do 67 bodova, šest više od drugoplasiranog Heidenheima i sedam više od HSV-a koji je treći. Obje momčadi imaju utakmicu manje, ali Darmstadt je osigurao najmanje osvajanje drugog mjesta koje također donosi izravan plasman u Bundesligu.

Ovo je četvrti put u klupskoj povijesti da Ljiljani ulaze u prvu Bundesligu, nakon 1978., 1981. i 2015.

Trećeplasirana momčad Zweite će za mjesto u Bundesligi razigravati s klubom koji će na kraju sezone biti 16. u elitnom razredu njemačkog klupskog nogometa.

Berlinska Hertha će najvjerojatnije biti drugoligaš u sljedećoj sezoni, jer je sa 25 bodova na zadnjem mjestu dva kola prije kraja. Predzadnji Stuttgart ima 29 bodova, a Schalke je na 16. poziciji sa 30.

U borbi za opstanak su još i Bochum (31) te Hoffenheim (32).

Kopirati
Drag cursor here to close