Ekstremna grupa

Navijači Bayerna vrijeđali trenera Nagelsmanna

Tijekom dvoboja s Kopljanicima mala skupina navijača njemačkog prvaka vrijeđala je glavnog trenera te su mu dobacivali da se vrati u München 1860.
Sport / Nogomet | 24. 07. 2021. u 21:31 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nogometaši Bayerna u prijateljskoj utakmici na Allianz Areni odigrali su 2:2 a Ajaxom. Za Bavarce su zabili Choupo-Moting i Nianzou, a za Kopljanike Labyad i Jensen.

Međutim, na meti dijela domaćih navijača našao se trener Baravaca Julian Nagelsmann.

Nagelsmann je ovog ljeta došao u Bayern iz Leipziga, međutim, navijači bavarskog diva nisu mu oprostili grijeh iz mladosti.

Tijekom dvoboja s Kopljanicima mala skupina navijača njemačkog prvaka vrijeđala je glavnog trenera te su mu dobacivali da se vrati u München 1860.

Neposredno nakon početnog udarca, 20-tak navijača Bayerna uzvikivalo je iza transparenta navijačkog kluba "Crveni ponos Muenchena": "Nagelsmann, svinjo, natrag u TSV!" U 29. i 46. minuti bijesni navijači ponovili su uvrede koje je moglo dobro čuti 8.500 gledatelja na stadionu koji prima 75.000 ljudi.

Nagelsmann je, naime, igrao za mlađe kategorije Zehcigera, a bio je i trener mlade momčadi velikog Bayernovog gradskog rivala. Kao nogometaš nije imao velike domete pa nije želio gubiti vrijeme u rezervnim sastavima te se posvetio trenerskom poslu.

"Nisam veliki ljubitelj rivalstva. Zalažem se za toleranciju. Ne moraju svi pljeskati što sam stigao iz gradskog rivala, svatko se treba izmiriti sa svojom savjesti i tako izraziti", kazao je Bayernov trener, očito prilično iznenađen dočekom dijela navijača.

Mediji podsjećaju da je Nagelsmann navijač Bayerna od djetinjstva, spavao je kod kuće kao klinac u posteljini dizjaniranoj za navijače Bayerna. On je i pravi Bavarac, prvi trener Bayerna iz Gornje Bavarske još od Franza Beckenbauera.

Talentirani stručnjak je prije Leipziga radio u Hoffenheimu od 2016. do 2019.

Pripremne utakmice nemaju rezultatski značaj, a treneri uglavnom isprobavaju taktičke varijante te pokušavaju uigrati nogometaše prema vlastitim taktičkim zamislima.

Kopirati
Drag cursor here to close