Bundesliga

Andrej Kramarić oštro kritizirao trenera Hoffenheima

Česte promjene sustava igre, koje za posljedicu imaju i izmjene pozicije nogometaša za Kramarića su veliko razočarenje, tako da više nije mogao prešutjeti i nastaviti dalje na način kako to trener želi.
Sport / Nogomet | 06. 05. 2019. u 09:37 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Mladi njemački trener Julian Nagelsmann ostavio je vidnog traga u uspjesima bundesligaša Hoffenheima, a od iduće sezone preuzet će RB Leipzig, koji će, kao i Hoffenheim u prethodnom ciklusu, nastupati u Ligi prvaka Europe.

Najbolji strijelac Hoffenheima Andrej Kramarić izjavio je nakon remija (2:2) protiv Borussije M'Gladbach kako ga trener strašno nervira. Njegove riječi njemački mediji vrednuju kao neobično oštre, s obzirom da se radi o odnosu nogometaša i trenera.

"Prečesto mijenjamo sustav u tijeku same igre. Mi za takvo što nismo spremni. Nismo mi roboti, nego ljudi. Tu su mnoge pogreške izvana", kazao je Kramarić za Bild.

Hoffenheim je na gostovanju kod Borussije (M) dva puta ispuštao vodstvo, a opća je ocjena medija da su nezasluženo izgubili dva boda.

"Meni je Julian drag, ali u pojedinim trenucima promijenimo sustav i trebaju nam tri minute da se prilagodimo, jer neki igrači nisu razumjeli ili zbog pedeset tisuća navijač ne mogu čuti što je rečeno. U tim trenucima izgubimo našu prednost. Igra se počinje mijenjati. Ovo je prvi put da takvo nešto govorim. Neću reći da je ovo jedini razlog, ali prečesto nam se događa da ne preživimo utakmicu do kraja", izjavio je hrvatski reprezentativac.

Česte promjene sustava igre, koje za posljedicu imaju i izmjene pozicije nogometaša za Kramarića su veliko razočarenje, tako da više nije mogao prešutjeti i nastaviti dalje na način kako to trener želi.

"U mnogim utakmicama naprosto više nisam znao na kojoj sam ja poziciji. Teško je o tome govoriti, ali ja sam uistinu razočaran", kaže Kramarić.

Trener Nagelsmann nije želio komentirati za Bild riječi svog nogometaša.

Pogleda li se stanje na tabeli, Hoffenheim je gubitkom dva boda u Gladbachu u velikoj mjeri izgubio i izglede za poziciju na tabeli koja jamči kvalifikacije za Ligu prvaka. Osmi su na tabeli, a do kraja su ostala dva kola. Doduše, Eintracht na četvrtom i Bayer (L) na petom mjestu bježe im tri boda, što je dostižno, ali s obzirom na klimu u klubu, pitanje je koliko se Hoffenheim može izboriti za šest bodova u preostala dva kola, što je minimum preduvjeta da se nadaju plasmanu na četvrto mjesto.

Julian Nagelsmann je 2017. godine proglašen trenerom godine u Njemačkoj, a s Leipzigom je prošlog ljeta potpisao ugovor do 30. lipnja 2023., uz uvjet da još ovu sezonu odradi u Hoffenheimu.

Andrej Kramarić je nedavno postao najbolji strijelac u povijesti Hoffenheima.

Hoffenheim je nedavno objavio kako će momčad od iduće sezone voditi Nizozemac Alfred Schreuder, dosadašnji pomoćni trener u Ajaxu.

Kopirati
Drag cursor here to close