Newcastle United vs Milan

Nasilje na ulici uoči Lige prvaka, navijač izboden na ulici

Newcastle United igra utakmicu Lige prvaka nakon dvadeset godina. Engleski je klub za svoje navijače dobio četiri tisuće ulaznica (5% kapaciteta stadiona).
Sport / Nogomet | 19. 09. 2023. u 15:22 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Dok Talijani na društvenim mrežama plasiraju snimke pijanih navijača Newcastlea, koji je kližu po trbuhu milanskim ulicama, engleski mediji objavljuju - breaking news: fan "svraka" izboden u Milanu!

Navijač Newcastle Uniteda 58-godišnji Eddie McKay bio je u društvu sina i prijatelja kada ih je u ponedjeljak navečer napala skupina od sedam ili osam zamaskiranih tipova.

McKay je tom prigodom zadobio ubodne rane na rukama i leđima budući da je pokušao pobjeći napadačima. Nalazi se u bolnici, a prema liječničkim izvješćima, njegovo je stanje stabilno, prenose Sportske novosti.

Oglasio se engleski klub

Nakon napada na svog navijača priopćenjem se oglasio i engleski klub:"Duboko smo zabrinuti zbog vijesti da je naš navijač ozbiljno ozlijeđen u ponedjeljak navečer i kroz kontakte s lokalnim vlastima nastojimo rasvijetliti okolnosti događaja. Naše su misli u ovim trenucima s unesrećenim navijačem i njegovom obitelji. Želimo mu potpuni i brzi oporavak".

Obitelj ranjenog Newcastleovog navijača na putu je za Milano

"Tata je stabilno, ali je u šoku. Užasnut je što propušta utakmicu, ali želi da svi drugi navijači njegovog kluba budu sigurni i svjesni situacije. Htio je pobjeći napadačima, ali kako je nedavno imao dvije operacije koljena, pao je i napadači su ga ranili dok je ležao na tlu. Moj brat je s njim. I on je u šoku. Nitko od nas nije spavao prošlu noć", izjavila je za Sky News kći Rachel McKay.

Talijanska policija bez komentara

Talijanska policija, za sada, nije ponudila nikakvo konkretno priopćenje vezano uz ovaj incident. Izrazili su tek nedoumicu – je li napad bio iz nogometnih pobuda ili nekih drugih razloga?

Newcastle United igra utakmicu Lige prvaka nakon dvadeset godina. Engleski je klub za svoje navijače dobio četiri tisuće ulaznica (5% kapaciteta stadiona), ali prema medijskim informacijama, u Milano ih je doputovalo puno više.

Kopirati
Drag cursor here to close