Bliži se konačni rasplet

Liverpoolu bježi liga prvaka, Mitrović dvostruki strijelac

Mitrović se na terene vratio na najbolji način nakon što je odslužio suspenziju od čak osam utakmica zbog odgurivanja suca. Ono što je zanimljivo jeste da je Mitrović igrao u dresu bez broja i prezimena!
Sport / Nogomet | 20. 05. 2023. u 18:51 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Liverpool je velikim problemima. Iako kada se gleda statistika u posljednje vrijeme, Kloppova momčad je deset utakmica bez poraza, međutim takva serija mogla bi biti nedovoljna za ulazak u Ligu prvaka. Redsi su danas na svom Anfieldu osvojili bod protiv
Aston Ville odigravši 1:1, dok je Manchester United osvojio sva tri tako petoplasirani Liverpool trenutačno ima tri boda manje od Newcastlea i Manchester Uniteda, s tim da do kraja sezone Liverpool mora odigrati samo jednu utakmicu, a njegovi suparnici po dvije.

Na osnovu razlike pogodaka Liverpool još uvijek može biti četvrti, ali ovisi o drugim susretima. Danas definitivno nije Liverpool odigrao neku posebnu utakmicu. Aston Villa je većim dijelom bila bolja. U 22. minuti Watkins je zapucao penal, ali samo pet minuta kasnije
Alisson je ipak savladan. Ramsey koji je zabio za vodstvo momčadi s Villa Parka. Liverpool je tražio način da što prije uzvrati, ali nije išlo, tek je Firmino pogodio za 1:1 u 89. minuti.

Za razliku od Liverpoola, Manchester United je osvojio tri boda kod Bournemoutha. Jedan trenutak je prelomio utakmicu, onaj iz rane faze utakmice. U devetoj minuti asistent je Eriksen, gol postiže Casemiro, efektno.

Fulham i Crystal Palace su odigrali 2:2 u dvoboju gdje su gosti poveli pogotkom Edouarda, ali je onda na scenu stupio Mitrović koji kreira preokret sa svoja dva gola. Ipak sedam minuta prije kraja, bod gostima je osigurao Ward. Mitrović se na terene vratio na najbolji način nakon što je odslužio suspenziju od čak osam utakmica zbog odgurivanja suca. Ono što je zanimljivo jeste da je Mitrović igrao u dresu bez broja i prezimena!

Utakmicu je započeo s uobičajenim dresom, no nakon jednog duela potekla mu je krv iz nosa te je morao zamijeniti opremu.

S klupe su mu dali dres bez broja i prezimena, bila je to doista raritetna situacija. Pogotovo ako uzmemo u obzir da se ova utakmica igra na Craven Cottageu, stadionu Fulhama..

Everton nastavlja svoju borbu za opstanak, danas je tek uspio dohvatiti bod. Kada se sve pogleda, imali su i sreće jer su do boda u desetoj minuti nadoknade. Wolvesi su poveli u lošoj utakmici nakon 34. minute igre kad je Hwang Hee-Chan dobro reagirao na odbijenu loptu Pickforda poslije šuta Traorea. Gosti su se nekako izvukli, Mina je zabio u 100 minuti utakmice. Everton je jednu poziciju iznad opasne zone ispadanja, ali ima tek dva boda više od Leedsa i tri više od Leicestera.

U prvom nedjeljnom ogledu pretposljednjeg 37. kola, Tottenham je još jednom podbacio iako je krenuo dobro. Utakmica je počela dobro za Tottenham koji je poveo već u osmoj minuti. Kratko je slobodni udarac izveo Kuleševski, dodao do Harryja Kanea koji je gromovito i precizno pogodio suparničku mrežu. Bio je to Kaneov 28. prvenstveni pogodak ove sezone te je i dalje na drugom mjestu ljestvice strijelaca, iza Erlinga Haalanda koji je na 36 golova.

U prvom dijelu Tottenham je bio puno bolji, ali to nije materijalizirao povećanjem vodstva. U nastavku je uslijedio potpuni preokret i to najviše u režiji Kamerunca Bryana Mbeuma koji je postigao dva pogotka, u 50. i 62. minuti za vodstvo gostiju. Posljednji udarac Tottenhamu je zadao Wissa u 88. minuti. Mbuemo je tada bio asistent. Tottenham je izgubio petu prvenstvenu utakmicu od posljednjih sedam.

Kopirati
Drag cursor here to close