Serie A

Napoliju derbi protiv Juventusa

U derbiju 27. kola talijanskog nogometnog prvenstva aktualni prvak Napoli je pobijedio Juventus s 2-1.
Sport / Nogomet | 03. 03. 2024. u 23:40 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Kviča Kvaratskhelia (42) i Giacomo Raspadori (88) zabili su za Napoli, dok je gol za torinsku "Staru damu" postigao Federico Chiesa (81).

Gosti su prvi zaprijetili, u 10. minuti je Dušan Vlahović primio centaršut unutar kaznenog prostora, no pucao je pokraj desne stative.

U 25. minuti zaprijetio je i Napoli, ali je Giovanni Di Lorenzo loše pucao na jednu odbijenu loptu. Novu priliku Vlahović je imao u 34. minuti pogodivši okvir gola.

Domaćin je poveo u 42. minuti sjajnim golom Kviče Kvaratskhelije. Nakon ubačaja s desne strane, Gleison Bremer je izbio loptu do Gruzijca koji je iz voleja pogodio u mrežu pored nemoćnog Wojciecha Szczesnyja. 

Juve je praktički u idućem napadu mogao do izjednačenja. Rugani je "ukrao" loptu Traoreu gurnuvši je do Vlahoviću koji bio sam ispred golmana, ali je pucao pored gola.

Juventus je bio korak do izjednačenja i u 53. minuti, no Andrea Cambiaso je pucao malo iznad prečke. Gosti su ipak izjednačili u 81. minuti golom Chiese. Četiri minute kasnije Napoli je dobio jedanaesterac.

Pucao je Victor Osimhen, Szczesny je obranio, ali je Raspadori zabio odbijenu loptu.

U samoj završnici Chiesa je mogao izjednačiti, ali je loše pucao.

Sažetak utakmice OVDJE

U ranije odigranom susretu Bologna je na gostovanju u Bergamu pobijedila Atalantu s 2-1, učvrstivši se na četvrtom mjestu, posljednjem koje osigurava Ligu prvaka, piše Hina. 

     
       Standings provided by Sofascore     
Kopirati
Drag cursor here to close